Λόγω της οικονομικής κρίσης, o αριθμός των κατασκευών από ξύλο παλέτας, έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Σίγουρα οι πιο διαδεδομένες κατασκευές είναι οι φράκτες και τα τραπέζια, αλλά γενικά θα βρείτε τα πάντα, όπως πχ παγκάκια. Τα περισσότερα παγκάκια με ξύλο παλέτας τα οποία θα βρείτε, θα έχουν δοκάρια για πόδια και σανίδες για κάθισμα. Ένα λίγο διαφορετικό παγκάκι από παλέτα, το οποίο είναι και αρκετά πιο ανθεκτικό, παρουσιάζεται στο κανάλι του youtube Jackman Works.

To παγκάκι αυτό είναι φτιαγμένο αποκλειστικά από ξύλο παλέτας, το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί κάθετα, δηλαδή με τις ακμές της σανίδας να κοιτάνε εξωτερικά. Αυτό εκτός από διαφορετική εμφάνιση, έχει και μερικά πλεονεκτήματα, αφού η κατασκευή είναι πολύ πιο ανθεκτική. Έτσι ειδικά το κάθισμα, στο οποίο αν είχαν χρησιμοποιηθεί οι σανίδες της παλέτας οριζόντια, θα σκέβρωναν μετά από λίγο καιρό, τώρα αυτό είναι σχεδόν αδύνατο. 

Εκτός όμως από την πολύ μεγαλύτερη αντοχή, λύνεται και ένα μεγάλο πρόβλημα που έχουν τα ξύλα της παλέτας, το οποίο είναι οι πολλές ατέλειες. Έτσι ρόζοι, τρύπες από καρφιά, σκασίματα ή ακόμα και μεγάλες τρύπες, μπορούν να «κρυφτούν» άνετα σε μία τέτοια κατασκευή, αφού το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι οι ακμές και οι δύο εξωτερικές σανίδες.

παγκάκι από παλέτα

Βέβαια, υπάρχουν και αρνητικά, με κυριότερο ότι με αυτό τον τρόπο χρειάζεστε πολύ περισσότερες παλέτες, από ότι με τον κλασσικό. Έτσι, ο ίδιος ο δημιουργός, αναφέρει ότι χρησιμοποίησε 5 ολόκληρες παλέτες, ενώ αν η κατασκευή είναι γίνει με την απλή τεχνική, θα είχε χρησιμοποιηθεί μία το πολύ. Αλλά και πάλι, αν κάποιος έχει 5 πολύ ταλαιπωρημένες παλέτες, τις οποίες δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει αλλού, είναι μία πολύ καλή λύση.

παγκάκι από παλέτα

Ένα από τα θετικά, που κάνει αυτό το παγκάκι από παλέτα ακόμα πιο όμορφο, είναι και η εσωτερική καμπύλη που δημιούργησε, με την βοήθεια ενός ρούτερ και ενός παλμοπεριστροφικού τριβείου, ενώ παρόλο που όλα α κομμάτια κολλήθηκαν μεταξύ τους με ξυλόκολλα, χρησιμοποίησε και ντίζες με παξιμάδια για να ασφαλίσει όσο πολύ γίνεται τα κομμάτια.

 

Μάθετε περισσότερα για τις παλέτες, διαβάζοντας αυτό εδώ το αναλυτικό άρθρο.

Περισσότερες κατασκευές με ξύλο παλέτας


 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροDIY ανθεκτική αιώρα με βάση από κοιλοδοκό
Επόμενο άρθροReview/Unboxing: Πιστόλι βαφής αέρος Parkside PDFP 500 B2
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια