Review: Ψηφιακός θερμοστάτης STC 1000

0
ψηφιακός θερμοστάτης STC 1000

Ο ψηφιακός θερμοστάτης STC 1000 είναι ένας οικονομικός OEM AC θερμοστάτης με ψηφιακή οθόνη, ο οποίος κυκλοφορεί στο εμπόριο εδώ και αρκετά χρόνια. Είναι Κινεζικής κατασκευής και η τιμή του είναι κοντά στα 10-15 ευρώ. Στην αγορά μπορείτε να τον βρείτε και με διάφορες επωνυμίες, αλλά τα χαρακτηριστικά είναι τις περισσότερες φορές ίδια.

Χαρακτηριστικά STC 1000


  • Εύρος θερμοκρασίας μετρητή: -50 έως 90 βαθμοί Κελσίου
  • Καθυστέρηση διόρθωσης αισθητήρα: 1 λεπτό
  • Ταση: 220V
  • Κατανάλωση: Λιγότερο από  3W
  • Αισθητήρας θερμοκρασίας : Εξωτερικός
  • Μήκος καλωδίου αισθητήρα : 1 μέτρο
  • Ακρίβεια μέτρησης : 0.1 βαθμοί Κελσίου
  • Διαστάσεις : 70 χ 80 χ 34 χιλιοστά
  • Διαστάσεις οθόνης : 40 χ 20 χιλιοστά
  • Κουμπιά λειτουργίας : 4

Εντυπώσεις από ψηφιακό θερμοστάτη STC 1000


Psifiakos_thermostatis_STC_1000_06_v1

O STC 1000 είναι ένας πολύ δημοφιλής οικονομικός ψηφιακός θερμοστάτης. Κυκλοφορεί τουλάχιστον μία 6ετία και ίσως τον έχετε δει να χρησιμοποιείται σε διάφορα project.

To κύριο χαρακτηριστικό του είναι η πολύ χαμηλή τιμή. Κοστίζει περίπου 10-15 ευρώ (αναλόγως που θα τον αγοράσετε) και για τα λεφτά αυτά είναι πολύ καλός.

Psifiakos_thermostatis_STC_1000_08_v1

Η ακρίβεια που έχει, είναι ένα δεκαδικό ψηφίο, ενώ το εύρος από -50 έως 90 βαθμούς Κελσίου. Τιμές αρκετά καλές για την πλειοψηφία των project. Αν και υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης των μετρήσεων του αισθητήρα θερμότητας μέσω του menu, είναι ακριβής η μέτρηση που δείχνει (τουλάχιστον σε αυτόν που δοκιμάσαμε, καλό είναι να ελέγξετε με κάποιο αξιόπιστο θερμόμετρο για σιγουριά).

Έχει ξεχωριστή συνδεσμολογία για πηγή θερμότητας και πηγή ψύξης, έτσι είναι ιδανικός για κάθε μορφή project (πχ ψυγεία, κλωσσομηχανή, ξηραντήριο…).

Η οθόνη είναι αρκετά ευκρινής και σε καλή διάσταση, ενώ τα πλήκτρα δείχνουν ανθεκτικά. Στα θετικά του, ότι η λειτουργία δεν αλλάζει με το πάτημα ενός πλήκτρου, αλλά με συνδυασμό, οπότε είναι δύσκολο να αλλάξει κατά λάθος.

Μαζί στη συσκευασία, υπάρχει φυλλάδιο οδηγιών με την συνδεσμολογία, η οποία όμως υπάρχει και στο αυτοκόλλητο πάνω στον θερμοστάτη. Σε κάποιες κριτικές αναφέρεται ότι η συνδεσμολογία διαφέρει από το φυλλάδιο στο αυτοκόλλητο, ενώ σε κάποια άλλα ότι είναι λάθος. Σε αυτό ήταν σωστή. Ένα αναλυτικό οδηγό με την συνδεσμολογία για τον ίδιο ψηφιακό θερμοστάτη, μπορείτε να παραπάνω βίντεο.

Τέλος η ποιότητα κατασκευής είναι αρκετά καλή, ειδικά για θερμοστάτη που κοστίζει 10 ευρώ.

Πόσο κάνει και που μπορείτε να τον βρείτε


Όπως είπαμε και πιο πάνω, ο συγκεκριμένος θερμοστάτης κυκλοφορεί από αρκετές επωνυμίες. Αυτός στην παρουσίαση είναι OEM. Η τιμή που έχει στα περισσότερα site είναι πάνω κάτω ίδια.

Εμείς τον πήραμε σε προσφορά από το Gearbest με τιμή λίγο πάνω από 10 ευρώ με εντελώς δωρεάν μεταφορικά από Κίνα. Η κανονική του τιμή είναι 12.34 ευρώ ενώ ο χρόνος παράδοσης 19 μέρες.

Αν δεν ξέρετε τι είναι το Gearbest, μπορείτε να διαβάσετε αυτόν τον αναλυτικό οδηγό.

Συνοψίζοντας


Ο ψηφιακός θερμοστάτης STC 1000 είναι μία τίμια επιλογή για τα λεφτά του. Σίγουρα υπάρχουν μοντέρνοι ψηφιακοί θερμοστάτες με περισσότερα χαρακτηριστικά και καλύτερη ποιότητα, αλλά για 10-12 ευρώ που κοστίζει, είναι κάτι παραπάνω από καλός.

Με σχετικά καλή ακρίβεια, ευανάγνωστη οθόνη και απλό μενού λειτουργίας μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον καθένα σχεδόν οπουδήποτε.

Ο συγκεκριμένος θα χρησιμοποιηθεί σε κλωσσομηχανή, οπότε μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα ανεβεί link για την συνδεσμολογία και την όλη κατασκευή.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΈνα CNC που ζωγραφίζει ειδοποιήσεις και μυνήματα στον τοίχο σας
Επόμενο άρθροDIY ξύλινη μπανιέρα από συγκολλητή ξυλεία
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια