Ο 3D εκτυπωτής είναι ένα εργαλείο που όλοι θα ήθελαν να έχουν στο εργαστήρι τους. Το ίδιο και το CNC λέιζερ ή ρούτερ. Όμως και τα δύο αυτά εργαλεία, είναι σχετικά ακριβά (αν και υπάρχουν και φτηνότερα Κινέζικα) και είναι αρκετά δύσκολο κάποιος ερασιτέχνης να τα αποκτήσει και τα δύο, τουλάχιστον προς το παρόν. Γιατί στο άμεσο μέλλον, ίσως υπάρχει μία πολύ οικονομική επιλογή που θα συνδυάζει και τα δύο αυτά μηχανήματα. 

Το Snapmaker, όπως είναι η ονομασία αυτού του 3D εκτυπωτή –  CNC χαράκτης/λέιζερ, παρότι θα έχει μικρό μέγεθος, (θα;) είναι αρκετά ισχυρό. Φτιαγμένος αποκλειστικά από μέταλλο και με ένα ισχυρό μοτέρ, υπόσχεται να μπορεί να πραγματοποιήσει -με άνεση- λειτουργίες χάραξης σε σκληρό ξύλο. 

Η αλλαγή λειτουργίας μεταξύ 3D εκτυπωτή, φρέζας ή CNC λέιζερ, γίνεται απλώς με την αλλαγή κεφαλής, η οποία πραγματοποιείται σε δευτερόλεπτα. Σύμφωνα με τους δημιουργούς, η ανάλυση του 3D εκτυπωτή και η ακρίβεια του CNC είναι αρκετά μεγάλη. Έτσι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και  για επαγγελματική χρήση και όχι μόνο για χόμπι.

3D ektypotis kai CNC_02_v1

Στα θετικά του, ότι έχει ασύρματη λειτουργία από μικρό τάμπλετ-χειριστήριο, ενώ παρέχεται μαζί και μία απλή και εύκολη στη χρήση εφαρμογή για 3D δημιουργίες.

Το Snapmaker, αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε διαδικασία χρηματοδότησης, μέσω της πλατφόρμας crowdfunding του Kickstarter και μέχρι στιγμής τα πάει περίφημα. Και ο βασικός λόγος για αυτό, είναι η -παραδόξως- πολύ χαμηλή τιμή που έχει.

Αυτή τη στιγμή κοστίζει 300 δολάρια ως βασική έκδοση (μόνο με τον 3D εκτυπωτή), ενώ η πλήρης με το λέιζερ και το εξάρτημα φρεζαρίσματος, κοστίζει 440 δολάρια.  Τιμή αρκετά καλή, που μόνο κάποιος οικονομικός Κινέζικος 3D εκτυπωτής, μπορεί να συναγωνιστεί. 

Βέβαια, όποιος ενδιαφέρεται θα πρέπει να συνυπολογίσει τα μεταφορικά και τα τέλη εκτελωνισμού, καθώς και όλα τα πιθανά προβλήματα που κρύβουν τα project του Kickstarter. Οπότε ίσως είναι καλύτερο να κάνετε υπομονή λίγο καιρό, καθώς κατά πάσα πιθανότητα θα κυκλοφορήσει μετέπειτα και σε Amazon ή Κινέζικα e-shop (πχ GearBest). 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠως φτιάχνεται ένα παραδοσιακό Ιαπωνικό τραπέζι χωρίς βίδες ή κόλλα
Επόμενο άρθροReview: Xiaomi RoidMi 2S, ένας φορτιστής αυτοκινήτου 5 σε 1 (handsfree, fm transmitter..)
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
2 Σχόλια
νεότερο
παλαιότερο πιο δημοφιλές
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια