Μια ξύστρα που θα σας κάνει να μην πετάτε ποτέ τα μολύβια σας

0
 xystra1 
 
To μολύβι, ακόμα και στην σημερινή εποχή των υπολογιστών, είναι ένα απαραίτητο εργαλείο για αρκετούς. Μαζί με το μολύβι πάει πάντα και η ξύστρα, το εξάρτημα που σας επιτρέπει να αφαιρείτε το εξωτερικό ξύλινο περίβλημα, που περικλείει την βέργα με το μείγμα γραφίτη που βρίσκεται εσωτερικά.
 
Τα κοινά μολύβια έχουν μήκος, περίπου, 20 εκατοστά. Το μήκος αυτό τους επιτρέπει να μπορούν να κρατηθούν άνετα σε κάθε χέρι. Όσο τα ξύνετε, τόσο το μήκος ελαττώνεται. Όταν αυτό πέσει κάτω από ένα όριο, συνήθως τα πετάμε καθώς είναι αδύνατο να κρατηθούν. Το όριο αυτό για τους περισσότερους είναι, συνήθως, λίγο κάτω από το μισό αρχικό μήκος.
 
Δηλαδή με απλά λόγια, σε κάθε “ζωή” ενός μολυβιού, θα χρησιμοποιήσουμε το ένα μισό και θα πετάξουμε το άλλο μισό . Παρόλο που πλέον το κόστος των μολυβιών είναι πάρα πολύ μικρό (χάρη και στην βοήθεια του φτηνού εργατικού δυναμικού της Κίνας), το να πετάμε μισό καλό μολύβι, εκτός από οικολογικά λάθος, είναι και οικονομικά.
 xystra2
 
Λύση σε αυτό το πρόβλημα έρχεται να δώσει μια μικρή ευρεσιτεχνία από την Ιαπωνία. Η ευρεσιτεχνία αυτή δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια καινοτόμα ξύστρα, η οποία σας επιτρέπει να ενώνετε 2 μολύβια μεταξύ τους. Η ξύστρα αυτή ονομάζεται Tsunago και προσφέρεται από την εταιρία Nakajima Nukyodo.
 zu
 
Αυτό που κάνει η ξύστρα αυτή, είναι να δημιουργεί μια τρύπα στο πίσω μέρος ενός μολυβιού στην οποία μπορεί να χωρέσει η μύτη ενός άλλου μολυβιού μετά από ειδική διαμόρφωση σε μια άλλη οπή της ξύστρας.
 
 408111_81_46964_tVYlKcQeh
Έτσι τα δύο μολύβια μπορούν να ενωθούν και να σχηματίσουν ένα νέο ενωμένο μολύβι. Βέβαια εδώ υπάρχει μια μικρή υποσημείωση, καθώς για να ενωθούν μόνιμα τα δύο μολύβια μεταξύ τους, θα πρέπει, στην ένωση που δημιουργήθηκε, να χρησιμοποιήσετε λίγη ξυλόκολλα. Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί να περιμένετε τουλάχιστον μερικές ώρες μέχρι να γίνει σταθερή η ένωση.
Η Tsunago, μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για κοινά εξάγωνα μολύβια και όχι για ξυλουργικά ή μολύβια μεγαλύτερων διαστάσεων.
 
Αυτή η ξύστρα , αυτή τη στιγμή, κυκλοφορεί επίσημα μόνο στην Ιαπωνία με τιμή 10-20 Ευρώ, αλλά μπορεί κάποιος να την βρει μέσω ebay με αυξημένο κόστος (γύρω 40-50 Ευρώ). Σίγουρα όχι και τόσο οικονομική.


 

Μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο της παρουσίασης την λειτουργία της ακριβώς
 
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΤσιμεντένιο σετ γραφείου
Επόμενο άρθροΛεπτό ροκάνι Proline 24 χιλιοστών (aka : γκινόσα ή γκινόσο ή κινόσο ή αυλακωτής)
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια