Φτιάξτε εύκολα σπάγκο από πλαστικά μπουκάλια

3
σπάγκο από πλαστικά μπουκάλια 
 Εδώ και λίγες μέρες το Kickstarter φιλοξενεί ένα πολύ καινοτόμο προϊόν που μπορεί να βοηθήσει αρκετά στην ανακύκλωση των πλαστικών μπουκαλιών. Το προϊόν αυτό, δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας μικρός κόφτης που μπορεί εύκολα να κόψει λωρίδες από το πλαστικό.
 
 Η ιδέα αυτή είχε πρώτο-κυκλοφορήσει μερικούς μήνες πριν στο διαδίκτυο, το οποίο είχε γεμίσει με αρκετά πρωτότυπα τέτοια μικρά εργαλεία. Οι δημιουργοί του project, Pavel και Ivan, σκέφτηκαν να δημιουργήσουν ένα τέτοιο εργαλείο και να το κυκλοφορήσουν ως εμπορικό κομμάτι.
 
 σπάγκο από πλαστικά μπουκάλια
Η διαφορά αυτής της έκδοσης με κάποιες άλλες που είχαν κυκλοφορήσει πριν, είναι ότι είναι μικρή, πρακτική και με ρυθμιζόμενο πλάτος κοπής. Έτσι, μπορείτε εσείς να επιλέξετε εύκολα πόσο λεπτό θα είναι κάθε φορά το πλαστικό που κόβετε.
 
σπάγκο από πλαστικά μπουκάλια 
Με αυτό το εργαλείο, δεν θα κάνετε μόνο γρήγορα ανακύκλωση στα πλαστικά μπουκάλια, αλλά θα έχετε ταυτόχρονα ένα γερό πλαστικό σπάγκο, μήκους αρκετών μέτρων , που μπορεί να αντέξει αρκετό φορτίο για μεγάλο χρονικό διάστημα.
 
Τα πλαστικά από τα οποία είναι φτιαγμένα τα πλαστικά μπουκάλια, μπορούν (ευτυχώς ή δυστυχώς) να αντέξουν για αρκετά χρόνια (κάποια μέχρι και 1000) εκτεθειμένα σε εξωτερικές συνθήκες και το μόνο που μπορεί να τα αλλοιώσει, είναι οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες.
 

 

Το κόστος αυτού του εργαλείου, μέσω του Kickstarter είναι μικρό (15 ευρώ το ένα) και σίγουρα είναι προσιτό στους περισσότερους. Μπορείτε να συμμετάσχετε και εσείς στην χρηματοδότηση του project, αγοράζοντας ένα ή και περισσότερα τώρα μέσω του Kickstarter ή μπορείτε να περιμένετε να κυκλοφορήσει εμπορικά και να το αγοράσετε μέσω της ιστοσελίδας των δημιουργών, λίγο καιρό πιο μετά.
 
 
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑυτοσχέδιος τορνος από ξύλο
Επόμενο άρθροΜία Μονόπολη εμπνευσμένη από τον Άρχοντα των Δακτυλιδιών
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest
3 Σχόλια
νεότερο
παλαιότερο πιο δημοφιλές
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια
admin

Είναι λίγο δύσκολο να βρει κάποιος την πρωτότυπη ιδέα για αυτή τη πατέντα. Υπάρχουν βίντεο πιο παλιά από το 2013 που δείχνουν παρόμοιες πατέντες. Μάλλον ο αρχικός εμπνευστής ήταν κάποιο εργαστήρι στην Βραζιλία, αφού εκεί υπάρχουν οι περισσότερες αναφορές για τέτοια αυτοσχέδια εργαλεία προ του 2010. Τo πρώτο βίντεο στο youtube που δείχνει ένα τέτοιο εργαλείο είναι, αν δεν κάνω λάθος, αυτό από το 2011 το οποίο έχει ένα αναλυτικό οδηγό κατασκευής στα αγγλικά εδώ. To πρότζεκτ του kickstarter, βασίζεται πάνω σε αυτή την πατέντα, απλώς είναι λίγο πιο εργονομικό και με αρκετά πιο όμορφο design.

χατζιαβάτης

Κάποιοι φαίνεται να τους πρόλαβαν.

Μερικά χρόνια πριν, ο, χρήστης του Γιουτιούμπ, Адвокат Егоров:

5 Δεκ 2013
https://m.youtube.com/watch?v=YjVbRgheAso

11 Ιουν 2014
https://m.youtube.com/watch?v=hQeeJEpBYsg

χατζιαβάτης

Μπράβο τους!

(Όπως δείχνουν και στο βίντεο, πρέπει να είναι πολύ καλά δεματικά για τον μπακτσέ.)