Θήκη για εξαρτήματα σε κολωνάτο δράπανο

0
θήκη για εξαρτήματα για κολωνάτο δράπανο
 
Ένα από τα προβλήματα που έχουν αρκετοί στο εργαστήρι/αποθήκη/μαγαζί τους, είναι η ακαταστασία. Ειδικά αν είναι σχετικά γεμάτο, μπορεί να χρειαστεί να ψάχνετε για ώρες για κάτι που θέλετε. Η μόνη λύση σε αυτό το πρόβλημα, είναι να είναι όσο πιο οργανωμένο γίνεται με ειδικές θέσεις για κάθε εργαλείο και εξάρτημα. Αυτό μπορεί να γίνει με εργαλειοθήκες και πάγκους αλλά και κάποια απλά βοηθήματα ή θήκες.
 
Μία τέτοια θήκη για εξαρτήματα μπορείτε να φτιάξετε και για το κάθετο δράπανο. Το κάθετο δράπανο είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο που χρησιμοποιείται συνήθως αρκετά, καθώς μπορείτε να κάνετε αρκετά με αυτό. Βέβαια στο 90% των περιπτώσεων θα χρησιμοποιείται για απλό τρύπημα σε ξύλο ή μέταλλο. Έτσι μπορείτε να φτιάξετε μια μικρή θήκη η οποία θα έχει εύκαιρα όλα τα εξαρτήματα που σας είναι απαραίτητα στο κάθετο δράπανο.
 
Υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να το κάνετε αυτό, αλλά ο πιο απλός ίσως είναι με ένα στήριγμα για σωλήνες και μερικά κομμάτια ξύλα. Το πως θα το κάνετε εξαρτάται αποκλειστικά από το κάθετο δράπανο σας  αλλά και τι εργασίες κάνετε.
 
Το δράπανο που έχω στην αποθήκη είναι ένα φτηνό ερασιτεχνικό από την Parkside, στο οποίο εκτός από τον διακόπτη on/off, όλες οι λειτουργίες είναι στο δεξί μέρος. Έτσι το αριστερό μέρος είναι “ελεύθερο”. Οι εργασίες που κάνω με αυτό το δράπανο, είναι σχεδόν πάντα τρύπημα. Έτσι έχω πάντα κοντά διάφορα τρυπάνια. Επίσης έχω πάντα 2-3 λιπαντικά για τρύπημα. Το ένα είναι ένα (ακριβό) σπρέι της Wurth το οποίο το χρησιμοποιώ για δύσκολες τρύπες ή μόνο με ακριβά τρυπάνια και ένα απλό λάδι το οποίο το χρησιμοποιώ για όλα τα άλλα.
 
 thiki_exartimaton_gia_drapano_1
Έτσι η θήκη θα έπρεπε να χωράει τουλάχιστον 2 μπουκαλάκια και μερικά τρυπάνια. Η ιδέα ήταν να φτιάξω ένα απλό κουτί από 9αρι κόντρα πλακέ, που θυμίζει τη χάρτινη θήκη που χρησιμοποιούν για καφέ τα delivery και στο οποίο θα βιδωνόταν μια έτοιμη θήκη για τρυπάνια, η οποία ήταν για pegboard.
 
 thiki_exartimaton_gia_drapano_3
Το κόντρα πλακέ κόπηκε σε κομμάτια 10 εκατοστών  ύψους. Στο ένα κομμάτι, το οποίο ήταν το “καπάκι”, έγιναν 2 διαμπερείς τρύπες με ποτηροτρύπανο. Στη συνέχεια κολλήθηκε με ξυλόκολλα και όταν στέγνωσε βάφτηκε με βερνίκι απόχρωση καρυδιάς.
 
thiki_exartimaton_gia_drapano_11Στη σωλήνα που έχει το δράπανο ασφαλίστηκε το στήριγμα το οποίο είχε και λάστιχο για καλύτερη πρόσφυση. Πάνω στο στήριγμα με τη βοήθεια μια μεγάλης 8άρας βίδας πιάστηκε το κουτί. Ο λόγος που χρησιμοποιήθηκε μια μεγάλη βίδα είναι ότι εμπόδιζε λίγο στις βίδες του τεντωτήρα.
 
thiki_exartimaton_gia_drapano_13-1Όλα τα εξαρτήματα που χρησιμοποιούνται πιο συχνά στο κάθετο δράπανο, τώρα τακτοποιημένα και πάντα δίπλα. Το στήριγμα έχει 1.5-2 ευρώ ενώ η θήκη για τα τρυπάνια είναι αρκετά παλιά και δεν είμαι σίγουρος πόσο κόστιζε. Το κόντρα πλακέ ήταν ρετάλι.
 
Το λευκό μπουκαλάκι στα δεξιά, είναι από υγρό φακών επαφής το οποίο περιέχει συνθετικό λάδι. Το καλό με αυτό το μπουκαλάκι είναι ότι το στόμιο δεν επιτρέπει μεγάλη ροή αν δεν το πιέσετε αρκετά, οπότε είναι ότι πρέπει για αυτή τη δουλειά.
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΧρήσιμα υλικά που μπορείτε να περισυλλέξετε από ένα χαλασμένο δίσκο
Επόμενο άρθροΚαθαρισμός, συντήρηση και επισκευή σε ταινιολειαντήρα Parkside PE 900
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια