Απλός και οικονομικός τρόπος για τακτοποίηση γυαλόχαρτων

0
 Το γυαλόχαρτο είναι ένα απαραίτητο αναλώσιμο για, σχεδόν, κάθε εργασία βαψίματος. Υπάρχουν δεκάδες είδη γυαλόχαρτου σε πολλά διαφορετικά σχήματα και τύπους. Ίσως το πιο κλασσικό είναι το φύλλο γυαλόχαρτου, το οποίο έχει περίπου τις ίδιες διαστάσεις με μια κόλλα A4 (είναι συνήθως λίγο πιο πλατύ και ελάχιστα πιο κοντό από μια κόλλα Α4).
 
Όπως σε όλα τα γυαλόχαρτα, έτσι και στα φύλλα υπάρχουν αρκετοί διαφορετικοί τύποι (σμυριδόπανα,νερού, ξύλου, χρώματος…) με πολλές διαφορετικές κοκκώσεις. Έτσι συνήθως πρέπει να έχει κάποιος αρκετά πρόχειρα αν δεν θέλει να τρέχει σε κατάστημα κάθε τρεις και λίγο. Το μικρό τους κόστος, βοηθάει αρκετά στο να μπορείτε να έχετε τουλάχιστον 2-3 από κάθε σημαντική κόκκωση που υπάρχει.
 
Το πρόβλημα με το να έχει κάποιος αρκετά γυαλόχαρτα, είναι ότι είναι λίγο εκνευριστικό να τα τακτοποιήσεις σωστά ώστε να μην ψάχνεις συνεχώς για να βρες το σωστό σε μια στοίβα. Στο διαδίκτυο υπάρχουν αρκετές ιδέες για τη τακτοποίησή τους, κάποιες πολύ απλές ενώ άλλες αρκετά πολύπλοκες.
 
 
Μια πολύ απλή και οικονομική λύση, είναι να χρησιμοποιήσετε ντοσιέ αρχειοθέτησης τύπου “φυσαρμόνικα”. Τα συγκεκριμένα ντοσιέ έχουν το πλεονέκτημα ότι έχουν έτοιμα χωρίσματα και έχουν την δυνατότητα να χωρέσουν αρκετά φύλλα Α4 (εξαρτάται από το πάχος του φύλλου, αλλά σίγουρα περισσότερα από 100). Όπως είπαμε τα φύλλα γυαλόχαρτου έχουν περίπου το ίδιο μέγεθος με μια κόλλα Α4, οπότε μπορούν να χωρέσουν άνετα σε ένα τέτοιο ντοσιέ. 
 
 
Τα χωρίσματα που έχουν είναι σχεδόν πάντα 12 (για μηνιαία αρχειοθέτηση), οπότε σε κάθε ντοσιέ μπορείτε να έχετε 12 διαφορετικής κόκκωσης/χρήσης γυαλόχαρτα.
 
 
Το κόστος αυτών των ντοσιέ είναι πολύ μικρό (ξεκινάνε από 1 ευρώ και φτάνουν το πολύ μέχρι τα 10) και μπορείτε να τα βρείτε σε όλα τα βιβλιοπωλεία και καταστήματα γραφικών. Αυτά που χρησιμοποίησα είναι μέτριας ποιότητας και κόστος λιγότερο από 2-3 ευρώ το ένα. Παρόλο που είναι τόσο οικονομικά, τα πλαστικά τους είναι αρκετά ανθεκτικά και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα σε μεταφορά δεκάδων φύλλων γυαλόχαρτου.
 
 
 
Μπορεί να καταλαμβάνουν λίγο περισσότερο χώρο, από ότι αν τα είχατε απλά σε ένα πάκο, αλλά πλέον είναι ταξινομημένα και μπορείτε να τα πάρετε εύκολα μαζί σε κάθε εργασία. Το ντοσιέ σε σχήμα βαλίτσας τους προσφέρει μια καλή προστασία από σκόνες και άλλα ξένα υλικά (τα περισσότερα ντοσιέ δεν είναι αεροστεγή ούτε υδατοστεγή) 
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροReview : Μετρητής υγρασίας Powerfix
Επόμενο άρθροΑλλαγή στο σώμα γείωσης σε ηλεκτροκόλληση
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια