Μετατρέψτε μια άχρηστη παλιά πλαστική θήκη εργαλείου σε θήκη για εξαρτήματα

0
Τα περισσότερα εργαλεία και εξαρτήματα, συνοδεύονται συνήθως έστω και από μια υποτυπώδες, πλαστική θήκη. Η πλαστική θήκη έχει κύριο σκοπό να προστατεύει από τη σκόνη και την υγρασία αλλά και να κάνει τη μεταφορά πολύ πιο εύκολη.
 
Φυσικά έχει και αρνητικά, με τα κυριότερα να είναι ότι απαιτεί μεγαλύτερο χώρο και ότι δεν είναι πρακτική για εργαλεία που χρησιμοποιούνται αρκετά και συχνά. Έτσι πολλές φορές παραμένουν άδειες σε κάποιο ράφι ( αν δεν έχουν πεταχτεί στα σκουπίδια) για αρκετά χρόνια.
 
Μια καλή και απλή λύση είναι να χρησιμοποιήσετε ξανά αυτές τις πλαστικές θήκες, βάζοντας νέα εργαλεία που πρέπει για διάφορους λόγους (πχ προστασία από υγρασία λόγω οξείδωσης) να βρίσκονται σε θήκη. Με μερικές απλές μετατροπές μπορείτε να αλλάξετε εντελώς το εσωτερικό μιας πλαστικής θήκης.
 
Η συγκεκριμένη θήκη ήταν από ένα παλιό εργαλείο (Parkside πολυεργαλείο μπαταρίας) που δεν ξαναμπήκε στην θήκη, από την ημέρα αγοράς και μετά.
 
 
Το εσωτερικό, όπως και στις περισσότερες τέτοιες θήκες, έχει ειδικό διαμορφωμένα χωρίσματα. Αυτά τα χωρίσματα σχεδόν πάντα, είναι πάνω σε μια πιο μαλακή στρώση πλαστικού. Αυτή η στρώση μπορεί να βγει εύκολα με ένα κοπίδι κόβοντας περιμετρικά. Το μόνο που θα πρέπει να προσέξετε είναι ότι μερικές φορές η εσωτερική στρώση έχει θερμοκολληθεί με την εξωτερική σε μερικά σημεία. Έτσι αν κόψετε περιμετρικά και τραβώντας, το δείτε να ζορίζετε σε κάποια σημεία, ζεστάνετε το λίγο με ένα καμινέτο, γιατί αλλιώς θα σπάσει το εξωτερικό μέρος.
 
 
 Αν το κάνετε σωστά τότε θα βγει εύκολα χωρίς να σπάσετε κάτι. Τώρα το μόνο που μένει να είναι να προσαρμόσετε το εσωτερικό ώστε να φιλοξενήσει τα νέα εργαλεία.
 
 
 
H ιδέα ήταν να χρησιμοποιηθεί πλέον η θήκη για αυτά τα καρυδάκια. Η συσκευασία είχε δύο πλαστικούς άξονες, οι οποίοι έχουν θήκες για τα καρυδάκια που μπορούν να περιστραφούν. Θα μπορούσα απλά να βιδώσω τις άκρες πάνω στη θήκη με βίδες και παξιμάδια, αλλά θα χάλαγε εξωτερικά την θήκη.
 
 
 
Έτσι προτίμησα να χρησιμοποιήσω δύο λαμάκια τα οποία θα χρησιμοποιηθούν ως βάση για τους 2 άξονες. Τα λαμάκια καθαρίστηκαν, τρυπήθηκαν και βάφτηκαν με αστάρι τσίγκου.
 
 
Στη συνέχεια με ένα Μ5 κολαούζο ανοίχτηκε εσωτερικό σπείρωμα στην κάθε τρύπα, ώστε να μπορεί να βιδώσει πάνω βίδα χωρίς παξιμάδι. Στο τέλος με λίγο εποξική κόλλα ταχείς πήξης κολλήθηκαν πάνω στη πλάτη της θήκης και με απλές βίδες Μ5 βιδώθηκαν οι άκρες του κάθε άξονα πάνω στις αντίστοιχες τρύπες.
 
 
 
Στο πάνω μέρος, στην εσοχή που υπήρχε για το βιβλίο οδηγιών, μπήκαν οι προεκτάσεις που είχαν τα καρυδάκια στη συσκευασία.
 
Σε λιγότερο από 15 λεπτά, μια ξεχασμένη θήκη απέκτησε χρησιμότητα με μηδενικό κόστος. 
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΜοντέρνα μίνιμαλ φωτιστικά με μπρούτζο και LED
Επόμενο άρθροΦωτιστικό γραφείου από αλουμίνιο και φελλό
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
νεότερο
παλαιότερο πιο δημοφιλές
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια