Μεταφέρετε εύκολα τους δίσκους από γωνιακό τροχό με μια φορητή θήκη CD

0

Ο γωνιακός τροχός είναι ένα από τα πιο βασικά εργαλεία για κάθε μάστορα. Υπάρχουν διάφοροι γωνιακοί τροχοί στην αγορά και ο καθένας μπορεί να πάρει πολλούς διαφορετικούς τύπους δίσκων πάνω. 


Οι κυριότεροι δίσκοι είναι οι δίσκοι κοπής και τριβής μετάλλου και πέτρας/μπετού. Αν έχετε δίσκους με διαφορετικά διαμετρήματα και έχετε αρκετούς δίσκους για το κάθε διαμέτρημα είναι λίγο δύσκολο να τους κρατάτε τακτοποιημένους και χωρισμένους.

Ένας πολύ απλός τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι με μια φορητή σιντοθήκη. Τα CD/DVD θεωρούνται σχετικά ξεπερασμένα και οι περισσότεροι πλέον προτιμούν USB στικ ή κάρτες SD για την αποθήκευση δεδομένων. Έτσι οι παλαιότεροι σίγουρα θα έχουν αρκετές σιντοθήκες καταχωνιασμένες σε κάποιο σημείο του σπιτιού.

Η συγκεκριμένη σιντοθήκη ήταν μια 200αρα, σχετικά καλής ποιότητας που πρέπει να είχε να ανοιχτεί παραπάνω από 5 χρόνια. Το καλό με αυτή τη σιντοθήκη είναι ότι μπορούν εύκολα να προστεθούν και να αφαιρεθούν φύλλα, αφού είναι τύπου ντοσιέ.

Τα cd που είχε μέσα ήταν πλέον άχρηστα και θα πάνε σε κάποιο ντουλάπι, μέχρι να χρησιμοποιηθούν για κάποιο άλλο project. Το κάθε φύλλο μπορεί να πάρει 4 cd/dvd στην κάθε πλευρά.

Οι θήκες αυτές είναι ιδανικές για δίσκους 115 χιλιοστών. Χωράνε άνετα μέσα στην κάθε θήκη αφού έχουν περίπου την ίδια διάμετρο με αυτή των CD. Το αντιστατικό ύφασμα που έχουν ώς πλάτη αυτές οι θήκες, κρατάει τους δίσκους στη θέση τους και έτσι ακόμα και αν είναι μικρότεροι από τη θήκη δεν “παίζουν”.
Οι 125αρηδες λεπτοί δίσκοι (διαμαντόδισκοι, λεπτός κοπής μετάλλων) χωράνε με λίγο ζόρι. Όμως οι χοντροί δίσκοι δεν χωράνε ακριβώς και έτσι είναι πιθανό να σκιστεί λίγο η θήκη. Όπως είπα ήταν άχρηστη και είχε αρκετά φύλλα όποτε αυτό δεν είναι πρόβλημα. 
Αν σκιστεί καλό είναι να το κάνετε εσωτερικά πάντα ώστε να μην μεγαλώσει το σκίσιμο από το βάρος και ανοίξει εντελώς. 
To καλό με αυτή τη μεγάλη σιντοθήκη, είναι ότι μπορεί να χωρέσει ακόμα και 230αρι δίσκους. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να σκίσετε την ένωση στις 2 κάτω θήκες κάθε φύλλου. Στη συνέχεια με μια ταινία κολλήστε μαζί τις 2 θήκες και πλέον θα έχετε μια μεγάλη θήκη στο κάτω μέρος στην οποία θα μπορεί να μπεί ο 230αρης δίσκος. Αν και μπορεί να κάτσει στη θέση του χωρίς να βγεί ακόμα και αν το αναποδογυρίσετε, αν είναι κλειστή με το φερμουάρ η θήκη, μπορείτε να βάλετε μια ταινία να τον κρατάει λίγο.
Το ίδιο κόλπο μπορείτε να κάνετε και για τους 125αρηδες χοντρούς δίσκους. Αν σκίσετε την ένωση στο κέντρο μπορούν να μπαίνουν πολύ πιο εύκολα. Για να τους συγκρατείτε μπορείτε να χρησιμοποείτε πιάστρες γραφείου ή ταινία.

Αν οι δίσκοι είναι μικροί μπορείτε να βάλετε δίσκους και στις 2 όψεις του κάθε φύλλου. Αν οι δίσκοι είναι χοντροί ή μεγάλοι  καλό είναι να βάλετε για ασφάλεια μόνο στη μία πλευρά, για να μην σκιστεί από το βάρος αν μεταφέρετε τη θήκη.

Η συγκεκριμένη θήκη μπορεί να μεταφέρει άνετα περίπου 15 φύλλα γεμάτα με δίσκους (χοντρικά περίπου 50 δίσκους όλων των μεγεθών). Λόγου του όγκου των δίσκων, με περισσότερα φύλλα δεν μπορεί να κλείσει το φερμουάρ.
Αν οι δίσκοι είναι όλοι λεπτοί μπορεί να μεταφέρει ακόμα και 200, ενώ αν είναι όλοι 230αρηδες 20-30.

Αν δεν έχετε δίσκο μεγαλύτερο από 125 χιλιοστά διάμετρο, δεν είναι ανάγκη να χρησιμοποιήσετε τόσο μεγάλη θήκη, αλλά μπορείτε να βολευτείτε και με τις μικρότερες με τις 2 θήκες ανά πλευρά φύλλου.

Έτσι μπορείτε ταυτόχρονα να έχετε τακτοποιημένα τους δίσκους σας αλλά και να τους μεταφέρετε εύκολα όλους όπου απαιτείται, χωρίς κάθε φορά να χαλάτε τη θέση τους.

Το μόνο που θα πρέπει να προσέξετε, είναι ότι τα φύλλα είναι από πλαστικό και έτσι πριν βάλετε τους δίσκους πάλι στη θέση τους θα πρέπει να έχουν κρυώσει, γιατί αλλιώς μπορεί να λιώσουν.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΦτιάξτε μόνοι σας το δικό σας μικρό κοτέτσι
Επόμενο άρθροDIY – Ξύλινη σκαλιστή κουτάλα από μουριά
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια