Αλλαγή στο σώμα γείωσης σε ηλεκτροκόλληση

0
αλλαγή στο σώμα γείωσης σε ηλεκτροκόλληση 
 
Το σώμα της γείωσης είναι ένα απαραίτητο κομμάτι κάθε ηλεκτροκόλλησης. Αν και δεν είναι κάτι που που χαλάει εύκολα, με την χρήση μπορεί να μειωθεί η λειτουργικότητά του, ειδικά αν είναι “φτηνιάρικο”.
 
Το συγκεκριμένο σώμα γείωσης, είναι από μια μικρή ερασιτεχνική ηλεκτροκόλληση της Parkside. Αν και η ηλεκτροκόλληση δεν είναι μεγάλη και δεν έχει γίνει βαριά χρήση, έχει ήδη αρκετά σημάδια φθοράς, που κάνουν την επαφή πιο δύσκολη. Ο λόγος είναι ότι είναι πολύ οικονομικό. Το ίδιο, καινούργιο, έχει λιγότερο από 1 ευρώ, και ακόμα και για μια τόσο φτηνή ηλεκτροκόλληση  παραείναι κακό οπότε καλό είναι να το αλλάξετε στην πρώτη ευκαιρία.
 
 Μπρούτζινο σώμα γείωσης για ηλεκτροκόλληση
Μπορείτε να βρείτε ένα σχετικά καλό σώμα γείωσης με 5-10 ευρώ. Ειδικά αυτά τα οποία έχουν την χάλκινη ταινία έχουν συνήθως καλύτερη επαφή ακόμα και σε δύσκολες επιφάνειες. Προσωπικά προτιμώ τα παλιά κλασσικά σώματα, με σκληρό ελατήριο. Ο λόγος είναι ότι εκτός από σώμα γείωσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί άνετα και ως σφιγκτήρας, ειδικά για ηλεκτροκολλήσεις αφού δεν έχει κάποιο πλαστικό μέρος ευαίσθητο στη θερμοκρασία. Οπότε πάντα έχω 2-3 τέτοια σώματα εύκαιρα. Το συγκεκριμένο έχει κόστος 10-15 ευρώ και έχει τη δυνατότητα να αντέξει αρκετά αμπέρ (πολύ περισσότερα από αυτά της μικρής ηλεκτροσυγκόλλησης).
 
 Tsimpida_Geiosis_Ilektrokollisi_7
Η διαδικασία αλλαγή σώματος είναι τρομερά απλή. Ουσιαστικά το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να ξεβιδώσετε το καλώδιο από το ένα σώμα και να το βιδώσετε στο άλλο. Το σώμα γείωσης της μάνας του, είχε κολλημένο μεταλλικό ακροδέκτη στην άκρη ο όποιος στερεώνοταν στο σώμα με μια βίδα. Θεωρητικά θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ο ίδιος ακροδέκτης και στο νέο σώμα. Το πρόβλημα όμως, ήταν ότι είχε σημάδια οξείδωσης και είχαν αρχίσει να κόβονται νήματα του καλωδίου.
 
 Tsimpida_Geiosis_Ilektrokollisi_10_v1
Οπότε απλώς κόπηκε και ξεγυμνώθηκε το καλώδιο 2 πόντους περίπου. Θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί νέος ακροδέκτης (είναι αρκετά φτηνοί και χρειάζονται μόνο ένα μικρό κόλλημα για να σταθεροποιηθεί το καλώδιο), αλλά το συγκεκριμένο σώμα, έχει διπλά ελάσματα και αν σφιχτεί καλά δεν υπάρχει περίπτωση να φύγει.
 
 Tsimpida_Geiosis_Ilektrokollisi_11_v1
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑπλός και οικονομικός τρόπος για τακτοποίηση γυαλόχαρτων
Επόμενο άρθροKiwi, ένα εργονομικό κοπίδι ακριβείας
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
νεότερο
παλαιότερο πιο δημοφιλές
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια