Με λίγη διάφανη εποξική ρητίνη (υγρό γυαλί) και φωσφόριζε σκόνη μπορείτε να δημιουργήσετε ένα μείγμα φωσφοριζέ ρητίνης το οποίο θα χρησιμοποιήσετε για να καλύψετε ατέλειες πάνω σε όποια ξύλινη επιφάνεια θέλετε. Στην παραπάνω φώτο βλέπετε το αποτέλεσμα της φωσφοριζέ ρητίνης στις ατέλειες ενός ξύλινου ραφιού.
Έτσι, εκτός από μεγαλύτερη αντοχή και προστασία στο ξύλο, έχετε και ένα πολύ εντυπωσιακό αποτέλεσμα. 

Φωσφοριζέ ρητίνη σε ρόζο ξύλου
Φωσφοριζέ ρητίνη σε ρόζο ξύλου

Η διάφανη εποξική ρητίνη ή υγρό γυαλί, όπως είναι πιο γνωστή στους περισσότερους,  είναι ένα υλικό το οποίο έχει εξαιρετική αντοχή και είναι εντελώς διάφανο αν γίνει σωστά η διαδικασία. Σχεδόν πάντα είναι 2 συστατικών τα οποία πρέπει να αναμείξετε καλά πριν τη χρήση. Ένα από τα αρκετά θετικά της διάφανης εποξικής ρητίνης, είναι ότι είναι αυτό-επιπεδούμενη. Με απλά λόγια, αν αφήσετε την σανίδα σε μια επίπεδη επιφάνεια, η ρητίνη θα γίνει επίπεδη μόνη της, χωρίς καμία απολύτως κατεργασία.

 
Το κόστος της είναι σχετικά υψηλό και θα τη βρείτε συνήθως στα 50 ευρώ το λίτρο. Βέβαια η ποσότητα για την παραπάνω διαδικασία είναι σχετικά μικρή (λιγότερο από 50 ml). Θα την βρείτε σε όλα τα καταστήματα hobby/καλλιτεχνίας αλλά ίσως και σε μερικά μεγάλα χρωματοπωλεία.
 
download-2To φωσφοριζέ αποτέλεσμα, το δίνει η φωσφοριζέ σκόνη, την οποία πρέπει να διαλύσετε πάρα πολύ καλά μέσα στη ρητίνη για να έχετε σωστό αποτέλεσμα. Σκόνη για φωσφοριζέ ρητίνη, θα βρείτε σε διάφορα χρώματα σε καταστήματα στο Amazon ή σε καλλιτεχνίας / hobby. Η τιμή της εξαρτάται από την ποσότητα και τα χαρακτηριστικά. Επειδή χρησιμοποιείται πολύ μικρή ποσότητα μέσα στην ρητίνη, θα σας έρθει αρκετά οικονομικά και θα κρατήσει για αρκετό διάστημα.
 
Μπορείτε να δείτε περισσότερα εδώ
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚάντε αυλάκι σε ξύλα μόνο με ένα δισκοπρίονο
Επόμενο άρθρο10 τεχνοτροπίες τοίχου που μπορείτε να φτιάξετε εύκολα μόνοι σας
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια