Ένας 3D εκτυπωτής φτιαγμένος από 3D εκτυπωτή

0
3D εκτυπωτής φτιαγμένος από 3D εκτυπωτή

Με έναν 3D εκτυπωτή μπορούμε να φτιάξουμε τα πάντα ή τουλάχιστον σχεδόν τα πάντα, καθώς υπάρχουν και μερικοί περιορισμοί. Όμως μπορεί ένας απλός 3D εκτυπωτής να φτιάξει ένα λειτουργικό 3D εκτυπωτή;  Από ότι φαίνεται μπορεί!

3d printed 3d printer
Ότι βλέπετε στην οθόνη είναι φτιαγμένο με 3D εκτυπωτή. Ο ιμάντας, οι άξονες, τα ρουλεμάν, ο σκελετός, όλα!

Ο Mulbot είναι ένας 3D εκτυπωτής φτιαγμένος αποκλειστικά από κομμάτια που έγιναν με τον οικιακό 3D εκτυπωτή. Συγκεκριμένα, όλα τα μέρη -πλην φυσικά των ηλεκτρονικών και της γυάλινης επιφάνειας εκτύπωσης- έχουν γίνει με τον Prusa i3, ένα πολύ δημοφιλές μοντέλο που κοστίζει περίπου 500 ευρώ (υπάρχουν και δεκάδες Κινέζικα μοντέλα, που ξεκινούν από 100 ευρώ). Όσο και να ακούγετε παράξενο, ακόμα και ο ιμάντας κίνησης, τα ρουλεμάν και οι άξονες είναι φτιαγμένα με τον Prusa i3.

Παρότι υπάρχουν αρκετά project με πατέντες, βελτιώσεις και χρήση 3D εκτυπωμένων κομματιών σε εμπορικά μοντέλα, αυτή πρέπει να είναι η πιο “ολοκληρωμένη” εκδοχή 3D εκτυπωμένου, 3D εκτυπωτή. Μπορείτε να δείτε στο παραπάνω βίντεο ένα μικρό preview του Mulbot από τον δημιουργό του, John Mulac. Όπως ανέφερε ο ίδιος, μέσα στο επόμενο διάστημα, θα υπάρξει αναλυτική παρουσίαση αλλά και όλα τα stl αρχεία στο λογαριασμό του, στο thingiverse.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑναστήστε ένα αρχαίο laptop με λίγα μόνο ευρώ
Επόμενο άρθροDIY παντογράφος με επιφάνεια εργασίας 2.5 τ.μ.
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια