Όποιος έχει ασχοληθεί με drones, τηλεκατευθυνόμενα ή οποιοδήποτε προϊόν έχει μπαταρίες LiPo σίγουρα έχει ακουστά τον φορτιστή SKYRC iMAX, ένας από τους καλύτερους φορτιστές της αγοράς. Το συσκεκριμένο μοντέλο είναι το πιο εξελιγμένο της απλής ηλεκτρονικής έκδοσης, το SKYRC iMAX B6AC V2, το οποίο δίνει μέγιστο ρεύμα 6 αμπέρ. Φυσικά πρόκειται για τον αυθεντικό iMAX, καθώς κυκλοφορούν και μερικές αντιγραφές.

Τεχνικά χαρακτηριστικά SKYRC iMAX B6AC V2


Μοντέλο iMAX B6AC V2
Τύπος Επαγγελματικός φορτιστής / Balance Charger
Τιμή 40-45 ευρώ (από Gearbest)
Δυνατότητες
Συμβατές μπαταρίες LiOn, LiPo, LiFe, NiCD, NiMH, MB
Μέγιστο ρεύμα φόρτισης 6 αμπέρ
Μέγιστο ρεύμα αποφόρτισης 2 αμπέρ
Είσοδος ρεύματος AC: 220 V AC | DC: 11-18V 
Συμβατά πρόσθετα
WiFi Module SK-600075
Probe θερμοκρασίας SK-600040

 

Εντυπώσεις από SKYRC iMAX B6AC2 V2


skyrc imax

H SKYRC είναι μία αμιγώς Κινέζικη εταιρία που έγινε πολύ γρήγορα ξακουστή για τους φορτιστές της. Η πολύ καλή ποιότητα σε συνδυασμό με την άριστη ποιότητα, έκανε τους φορτιστές της αγαπητούς σε όλο το κόσμο. Ο iMax είναι ο πιο κλασσικός και ο πιο γνωστός φορτιστής από την συλλογή της. 

skyrc imax

Αυτή η έκδοση είναι η δεύτερη του κλασσικού iMax, με διπλάσιο ρεύμα εξόδου (6 αμπέρ, ενώ η πρώτη μόλις 3). Έτσι μπορεί να φορτίσει ακόμα και πολύ πιο μεγάλες μπαταρίες αρκετά γρήγορα. Η ποιότητα κατασκευής εξακολουθεί να παραμένει υψηλή, αν και το μέγεθος σε σύγκριση με το πρώτο μοντέλο έχει αυξηθεί αισθητά.

Tι περιέχει η συσκευασία

skyrc imax v2

Στην συσκευασία περιέχονται ο φορτιστής, ένα καλώδιο για την σύνδεση στην πρίζα, ένα καλώδιο με κροκοδειλάκια για σύνδεση από συνεχές ρεύμα, ένα καλώδιο με 2 κροκοδειλάκια για σύνδεση σε μπαταρίες και μερικά καλώδια για balance φόρτιση.

Πως λειτουργεί

skyrc imax

Η λειτουργία του μπορεί να γίνει είτε μέσω της οθόνης LCD και των επιλογών που υπάρχουν, είτε μέσω υπολογιστή σε σύνδεση με USB.

Αν και δυστυχώς δεν υπάρχει μέσα στην συσκευασία, υπάρχει η δυνατότητα σύνδεσης με επίσημο WiFi module, το οποίο σας επιτρέπει και την λειτουργία από εφαρμογή σε κινητό (android/iOs). Το κόστος του είναι 10-20 ευρώ.

Με τι μπαταρίες είναι συμβατός

Οι δυνατότητές τους αν και δεν είναι απεριόριστες, καλύπτουν ένα σημαντικό εύρος από μπαταρίες. Μόνο σε πολύ μεγάλες ή πολύ ειδικές δεν είναι συμβατός. Συγκεκριμένα μπορεί να φορτίσει μπαταρίες

 • LiPo (1-6 στοιχεία)
 • LiFe (1-6 στοιχεία)
 • LiOn (1-6 στοιχεία)
 • LiHV (1-6 στοιχεία)
 • ΝiΜΗ (1-15 στοιχεία)
 • NiCD (1-15 στοιχεία)
 • PB (2-20V)

Αναλυτικός οδηγός λειτουργίας


Θα ανέβει τις προσεχείς μέρες (περιμένουμε και το WiFi module).

 

Πόσο κάνει και που μπορείτε να τον βρείτε


Ο iMax είναι Κινέζικης σχεδίασης και κατασκευής και έτσι όπως είναι λογικό, θα τον βρείτε κυρίως σε Κινέζικα e-shop. Εμείς το πήραμε από το Gearbest λίγο πάνω από τα 40 ευρώ με την έκπτωση

Αν δεν θέλετε αυτόν, υπάρχει και ο πρώτος, ο οποίος κοστίζει λιγότερο από 25 ευρώ, ενώ έχει και μία αρκετά μεγάλη συλλογή με άλλους έξυπνους φορτιστές της SKYRC και όχι μόνο.

Φυσικά υπάρχει και στο Banggood με περίπου την ίδια τιμή, όπου έχει και το WiFi module με 15-16 ευρώ.

Για αγορές από Gearbest μπορείτε να διαβάσετε αυτόν τον αναλυτικό οδηγό, ενώ για το Banggood ισχύσουν περίπου τα ίδια. Από Bangood η καλύτερη επιλογή αποστολής είναι το priority air mail.

Σύνοψη : Ένας από τους καλύτερους φορτιστές της αγοράς. Must αν θέλετε να φορτίζετε μπαταρίες LiPO


Όποιος ασχολείται με RC ή drones, σίγουρα τον έχει ακουστά. Ίσως ο πιο value for money φορτιστής της αγοράς με κορυφαία ποιότητα κατασκευής και πολύ καλές επιδόσεις. Δεν υπάρχει κάτι αρνητικό να πει κανείς για αυτόν τον φορτιστή, παρά μόνο ότι το probe της θερμοκρασίας και το έξτρα για το wiFi δεν υπάρχουν στην συσκευασία, ούτε υπάρχει κάποιο πιο premium πακέτο που να τα περιλαμβάνει.

Θετικά
 • Πολύ καλή τιμή
 • Ποιότητα κατασκευής
 • 6 αμπέρ ρεύμα φόρτισης
 • Δυνατότητα λειτουργίας από κινητό
 • Συμβατό με τη πλειοψηφία των μπαταριών
Αρνητικά
 • Πρέπει να αγοράσεις ξεχωριστά το WiFi και τον αισθητήρα θερμοκρασίας

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροReview: Μίνι δισκοπρίονο Parkside PTS 500 B2
Επόμενο άρθροΠόση μνήμη χρειάζεται ένας υπολογιστής

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός (αν και απαιτείται email, δεν είναι απαραίτητο να συμπληρώσετε το πραγματικό σας email για να δημοσιευθεί το σχόλιο).
Όλα τα ανώνυμα σχόλια απαιτούν επαλήθεση πριν την δημοσίευση.
Υβριστικά ή spam σχόλια δεν δημοσιεύονται!

Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια