Πως φτιάχνουμε ταινία λείανσης για ταινιολειαντήρα

0
Πως φτιάχνουμε ταινία λείανσης για ταινιολειαντήρα

Ο ταινιολειαντήρας είναι ένα πάρα πολύ χρήσιμο εργαλείο, που πρέπει να υπάρχει σε κάθε εργαστήρι. Ειδικά ο ταινιολειαντήρας πάγκου, μπορεί να σας λύσει τα χέρια. Αν πρόκειται για κάποιο γνωστό εμπορικό κομμάτι, τότε μπορείτε να βρείτε ταινία λείανσης, αρκετά εύκολα, και συνήθως σε καλή τιμή. Αν όμως πρόκειται για κάποιο αυτοσχέδιο ταινιολειαντήρα ή κάποιον όχι και τόσο διαδεδομένο, τότε η αναζήτηση μπορεί να είναι πολύ δύσκολη. Σίγουρα, το ebay έχει τα πάντα, αλλά δεν είναι και τόσο δύσκολο να φτιάξετε μόνοι σας την δική σας ταινία λείανσης, γλυτώνοντας και χρήμα αλλά κυρίως χρόνο αναμονής.

Το μόνο που χρειάζεστε είναι να ξέρετε ακριβώς τις σωστές διαστάσεις αλλά και να βρείτε ένα γυαλόχαρτο σε ρολό, με το ίδιο πλάτος. Αυτό είναι ίσως το πιο δύσκολο από όλα, καθώς δεν υπάρχει και τόσο μεγάλη ποικιλία, Φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μεγαλύτερο και να το κόψετε στο πλάτος που θέλετε, αλλά σίγουρα είναι πολύ πιο εύκολη η διαδικασία, αν βρείτε ένα με το ίδιο πλάτος.

Κάτι που θέλει προσοχή είναι ότι θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε γυαλόχαρτο με υφασμάτινη πίσω όψη. Μπορεί να είναι αρκετά πιο ακριβό από το απλό με την χάρτινη πλάτη, αλλά το χάρτινο γυαλόχαρτο είναι παντελώς ακατάλληλο, καθώς θα σκιστεί μέσα σε λίγα λεπτά. Το γυαλόχαρτο βέλκρο, αφενός δεν πωλείται συνήθως σε ρολό και αφετέρου είναι ακόμα πιο ακριβό.

Το κόλλημα της του ρολού σε ταινία, γίνεται πάντα υπό γωνία για να υπάρχει μεγαλύτερη αντοχή και να μην μαγκώνει. Ιδανικό είναι να μην προεξέχει σχεδόν καθόλου η ένωση, γιαυτό πρέπει να τρίψετε λίγο το σημείο που θα ενωθεί.

Το πόσο εύκολη είναι η διαδικασία, φαίνεται και στο βίντεο από το κανάλι του Youtube Get Hands Dirty από το οποίο προέρχονται και όλα τα screenshots του άρθρου.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροReview: LED Φακός Richardson Sheffield (από προσφορά EKO)
Επόμενο άρθροDIY ξύλινο mouse για υπολογιστή
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια