Το mouse -κοινώς ποντίκι- για υπολογιστή είναι (σχεδόν) πάντα φτιαγμένο από σκληρό πλαστικό. Το σκληρό πλαστικό προσφέρει μικρό κόστος, μεγάλη αντοχή, εύκολο καθάρισμα αλλά και μικρό βάρος. Έτσι, δύσκολα θα συναντήσετε κάποιο εμπορικό ποντίκι φτιαγμένο από ξύλο, γιατί πολύ απλά δεν είναι τόσο πρακτικό όσο το πλαστικό. Όμως μπορείτε να φτιάξετε ένα μόνοι σας, έτσι για την χαρά της δημιουργίας.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, που ανέβηκε πρόσφατα στο κανάλι thiswoodwork, δεν είναι και τόσο δύσκολο. Το μόνο «κόλπο» είναι να βρείτε ένα φτηνό εμπορικό ποντίκι, από το οποίο θα χρησιμοποιήσετε όλα τα απαραίτητα εξαρτήματα. Αυτό δεν είναι και τόσο δύσκολο, καθώς με την είσοδο των Κινέζικων στην αγορά, μπορείτε να βρείτε ένα (σχετικά) καλό ασύρματο ποντίκι, με λιγότερο από 5 ευρώ.

Σίγουρα το πιο δύσκολο κομμάτι στην όλη διαδικασία, φαίνεται να είναι η αρχική διαμόρφωση και το κόψιμο του ξύλου. Ο δημιουργός του βίντεο τα έκανε με ξυλουργική κορδέλα, αλλά αυτό είναι ένα ακριβό εργαλείο, που δεν υπάρχει σε κάθε εργαστήρι. Σίγουρα, με λίγη υπομονή, μπορεί να γίνει και με σέγα χειρός.

Για κουμπιά, χρησιμοποίησε ένα λεπτό κομμάτι από καπλαμά, το οποίο κόλλησε στο πάνω μέρος.

Το τελικό αποτέλεσμα είναι αρκετά όμορφο και παρόλο που δεν θα αντέξει όσο ένα πλαστικό, είναι σίγουρα ένα καλό ξυλουργικό project.

Μερικές παρόμοιες ιδέες


Αν θέλετε να συμμετέχετε στις συζητήσεις χωρίς να χρησιμοποιήσετε λογαριασμό του disqus ή κοινωνικών δικτύων, μπορείτε να επιλέξετε να σχολιάσετε ανώνυμα ως επισκέπτης. Απλώς συμπληρώστε ένα οποιοδήποτε όνομα και ένα αληθοφανές email (πχ denexo@mail.gr) και επιλέξτε το κουτάκι «Θα προτιμούσα να σχολιάσω ως επισκέπτης».
Τα ανώνυμα σχόλια και όσα περιέχουν links, απαιτούν επαλήθευση από κάποιον διαχειριστή πριν δημοσιευθούν. Για περισσότερα σχετικά με την πολιτική σχολιασμού της ιστοσελίδας, μπορείτε να διαβάσετε εδώ.