Οι 3D εκτυπωτές, μέρα με τη μέρα, γίνονται ολοένα και πιο προσιτοί. Πλέον κάποιος μπορεί να βρει Κινέζικους 3D εκτυπωτές με λιγότερο από 150 ευρώ. Σίγουρα δεν μπορούν να συγκριθούν με τα high-end μοντέλα των 5000 ευρώ, αλλά για μία πρώτη γεύση από τον μαγικό χώρο των 3D εκτυπωτών είναι κάτι παραπάνω από καλοί.

Τώρα η εταιρία Kodama σπάει για πρώτη φορά το ψυχολογικό φράγμα των 100 δολαρίων, προσφέροντας ένα μικρό 3D εκτυπωτή στην τιμή των 99 δολαρίων (περίπου 90 ευρώ). Ο Obsidian, όπως ονομάζεται το μοντέλο αυτό, δεν διαθέτει πολλές ευκολίες ή πρόσθετα. Απλώς προσφέρει ένα πλήρως λειτουργικό 3D εκτυπωτή, ο οποίος έχει μόνο τα απολύτως απαραίτητα. 

Έτσι αν θέλετε θερμαινόμενη βάση, λειτουργία από κινητό, lcd οθόνη και διάφορα άλλα, θα πρέπει να επιλέξετε μία από τις άλλες δύο εκδόσεις του obsidian, το Obsidian plus ή το Obsidian dexuxe, που κοστίζουν 150 και 250 ευρώ αντίστοιχα.

Το Obsidian δεν είναι ετοιμοπαράδοτο, αλλά αυτή τη στιγμή μπορείτε να το προ-παραγγείλετε μέσω του Kickstarter, μέσω του οποίου προσπαθεί να συγκεντρώσει την απαραίτητη χρηματοδότηση. Η αναμενόμενη ημερομηνία παράδοσης είναι ο ερχόμενος Δεκέμβριος.

Ευρωπαϊκή παράδοση

Ένα από τα θετικά του Obsidian, το οποίο το κάνει να υπερτερεί έναντι των Κινέζικων και Αμερικάνικων ανταγωνιστών, είναι ότι είναι «E.U.-friendly», δηλαδή οι αποστολές στις χώρες της Ευρωπαϊκής ένωσης γίνονται ενδοκοινοτικά, οπότε δεν υπάρχει το φόβητρο του τελωνείου.

Απάτες Kickstarter

Το Kickstarter έχει βοηθήσει να υλοποιηθούν χιλιάδες πετυχημένα projects. Όμως σε μερικές περιπτώσεις, κάποιοι χρησιμοποίησαν την πλατφόρμα του Kickstarter για να πραγματοποιήσουν απάτες ενώ κάποιες άλλες φορές, το τελικό αποτέλεσμα δεν ήταν το αναμενόμενο. 

Στην περίπτωση αυτή, τα πράγματα δείχνουν σίγουρα πιο ασφαλή, καθώς η εταιρία πίσω από το Obsidian έχει ήδη κυκλοφορήσει εμπορικά το προηγούμενο project της, το οποίο συγκέντρωσε αρκετά καλές κριτικές. Επίσης, η πρώιμη έκδοση του Obsidian έχει ήδη δοκιμαστεί από αρκετούς youtubers, με τα πρώτες εντυπώσεις να είναι πολύ θετικές.

Οπότε -φαινομενικά τουλάχιστον – δείχνει ασφαλής.

Μερικά ακόμα άρθρα για 3D εκτυπωτές


Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροDIY ξύλινο mouse για υπολογιστή
Επόμενο άρθροΤι πρέπει να προσέχετε όταν κάνετε αγορές από ebay

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός (αν και απαιτείται email, δεν είναι απαραίτητο να συμπληρώσετε το πραγματικό σας email για να δημοσιευθεί το σχόλιο).
Όλα τα ανώνυμα σχόλια απαιτούν επαλήθεση πριν την δημοσίευση.
Υβριστικά ή spam σχόλια δεν δημοσιεύονται!

Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια