Η εξέλιξη της τεχνολογίας τα τελευταία χρόνια είναι ραγδαία. Ειδικά στον τομέα των κινητών και των τάμπλετ, έχουν κυκλοφορήσει δεκάδες εφαρμογές και εξαρτήματα, που μπορούν να πραγματοποιήσουν λειτουργίες που μόνο μερικά χρόνια πριν θα φαίνονταν απίστευτες. Έτσι το κινητό έχει μετατραπεί σε επαγγελματική φωτογραφική μηχανή, μαγνητόφωνο, πυξίδα, αλφάδι, μέτρο, προτζέκτορας, μικροσκόπιο, πιστωτική κάρτα…

Σε όλα αυτά ήρθε να προστεθεί και ο οφθαλμίατρος! Ναι, οφθαλμίατρος. Τουλάχιστον αυτό υπόσχεται ένα νέο καινοτόμο gadget το οποίο ονομάζεται EyeQue. To EyeQue με την βοήθεια μίας εφαρμογής στην οθόνη του κινητού, μπορούν να μετρήσουν την μυωπία εύκολα και γρήγορα σε όποιο σημείο και αν είστε.

Το gadget θυμίζει ένα μικρό μονόκυαλο που ακουμπάει πάνω σε οθόνη οποιαδήποτε κινητού. Με την βοήθεια μιας πατενταρισμένης εφαρμογής που δείχνει κάποιες παράλληλες γραμμές πάνω στην οθόνη του κινητού, είναι ικανό να μετρήσει την μυωπία σε κάθε μάτι με αρκετή ακρίβεια.

gadget για το κινητό μετράει αυτόματα την μυωπία σαςTo EyeQue δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα εμπορικά. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο στάδιο της χρηματοδότησης μέσω της πλατφόρμας crowdfunging του Kickstarter και τα πάει αρκετά καλά. 

Ένας σημαντικός λόγος για αυτό είναι και η πολή χαμηλή τιμή που έχει. Το κάθε Eyeque κοστίζει μόλις 20 δολάρια! Έτσι είναι προσιτό ακόμα και για χώρες του τρίτου κόσμου, όπου δεν υπάρχουν αρκετοί οφθαλμίατροι και το κόστος των μηχανημάτων είναι αρκετά υψηλό.

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Όλα τα ανώνυμα σχόλια απαιτούν επαλήθεση πριν την δημοσίευση.
Υβριστικά σχόλια ή spam δεν δημοσιεύονται!

avatar
5000
  Εγγραφείτε  
Ειδοποίηση από