Στο κανάλι GarageWoodworks ανέβηκε πριν λίγους μήνες ένα βίντεο, που δείχνει έναν απλό τρόπο με τον οποίο μπορεί να φτιάξει κάποιος μια μοντέρνα ξύλινη DIY κρεμάστρα για τα ρούχα.

ξύλινη diy κρεμάστρα ρούχων Τα υλικά που χρησιμοποίησε για την κατασκευή ήταν αρκετά απλά και οικονομικά. Ουσαστικά απαιτήθηκαν κομμάτια από δύο σανίδες διαφορετικής ξυλείας (για να υπάρξει αντίθεση χρωμάτων) και μία γαλβανιζέ ντίζα. Και αν και χρησιμοποίησε μερικά εργαλεία που η αλήθεια είναι δεν υπάρχουν σε κάθε εργαστήρι (πχ ρούτερ πάγκου), η κατασκευή σίγουρα μπορεί να γίνει και χωρίς αυτά. Απλώς το αποτέλεσμα ίσως δεν θα είναι τόσο επαγγελματικό ή θα πάρει λίγο πιο πολύ χρόνο.

ξύλινη diy κρεμάστρα ρούχων
Το αυλάκι / ράγα έχει σχήμα τραπέζιο όπως και οι μικροί οδηγοί από το ξύλο.

Στα θετικά αυτού του project και ο αρκετά έξυπνος τρόπος που την στέρεωσε στον τοίχο. Δημιούργησε, με ένα ρούτερ και ένα σκαρπέλο, μία χωνευτή ράγα, στην οποία μπαίνουν συρταρωτά δύο μικρά κομμάτια ξύλο που είναι στερεωμένα στον τοίχο. Έτσι δεν υπάρχει η ανάγκη για ακριβούς μηχανισμούς ή για αντιαισθητικά ούπα και γατζάκια. 

ξύλινη diy κρεμάστρα ρούχων Βέβαια επειδή πρόκειται για κρεμάστρα ρούχων, που θα έχει βάρος, καλό θα ήταν τα κομμάτια αυτά να είναι από πολύ σκληρή ξυλεία ή ίσως και άλλο υλικό, γιατί η λογική λέει ότι δεν θα κρατήσουν και για πάντα.

Δείτε αναλυτικά την διαδικασία στο παρακάτω βίντεο από το Youtube.

Αν θέλετε να συμμετέχετε στις συζητήσεις χωρίς να χρησιμοποιήσετε λογαριασμό του disqus ή κοινωνικών δικτύων, μπορείτε να επιλέξετε να σχολιάσετε ανώνυμα ως επισκέπτης. Απλώς συμπληρώστε ένα οποιοδήποτε όνομα και ένα αληθοφανές email (πχ denexo@mail.gr) και επιλέξτε το κουτάκι «Θα προτιμούσα να σχολιάσω ως επισκέπτης».
Τα ανώνυμα σχόλια και όσα περιέχουν links, απαιτούν επαλήθευση από κάποιον διαχειριστή πριν δημοσιευθούν. Για περισσότερα σχετικά με την πολιτική σχολιασμού της ιστοσελίδας, μπορείτε να διαβάσετε εδώ.