Μάθετε εύκολα και εντελώς δωρεάν ξένες γλώσσες με μία εφαρμογή για υπολογιστές και κινητά

0
 

μάθετε δωρεάν ξένες γλώσσες με το DUOLINGOΗ καλή γνώση ξένων γλωσσών είναι απαραίτητη στην σημερινή κοινωνία. Ειδικά στην Ελλάδα, που κάθε καλοκαίρι φιλοξενεί εκατομμύρια ξένους τουρίστες, η επάρκεια σε αρκετές ξένες γλώσσες βελτιώνει σημαντικά την πιθανότητα εύρεσης εργασίας στον τουριστικό κλάδο (και όχι μόνο).

Αν και υπάρχουν αρκετά φροντιστήρια ξένων γλωσσών στην χώρα μας, τα περισσότερα εκ των οποίων προσφέρουν μαθήματα σε 2 ή και περισσότερες ξένες γλώσσες, αρκετοί δεν έχουν την οικονομική ευχέρεια ή ακόμα και τον απαραίτητο χρόνο να τα παρακολουθήσουν.
Μια δωρεάν online εφαρμογή έρχεται να λύσει αυτό το πρόβλημα και να προσφέρει σε όλους απλά και εύκολα μαθήματα εκμάθησης ξένων γλωσσών για όλους. Η εφαρμογή αυτή ονομάζεται Duolingo και είναι διαθέσιμη μέσω browser για ηλεκτρονικούς υπολογιστές αλλά και σαν app για smart phone και tablet.

Αρκετές ξένες γλώσσες

 

Selection_156Το Duolingo προσφέρει αρκετά διαδραστικά μαθήματα για δεκάδες ξένες γλώσσες. Για τους Έλληνες χρήστες προσφέρει μέχρι στιγμής μόνο εκμάθηση Αγγλικών με βάση τα Ελληνικά, αλλά αν έχετε επάρκεια στα Αγγλικά (ή αποκτήσετε μέσω του Duolingo), μπορείτε να μάθετε αρκετές ακόμα όπως Γερμανικά, Ισπανικά, Ιταλικά, Ρώσικα, Κινέζικα  και πολλές ακόμα σε μαθήματα που βασίζονται στην Αγγλική γλώσσα (ακόμα και sci-fi γλώσσες όπως τα Klingon).

Φυσικά το Duolingο, δεν πρόκειται να σας δώσει την ίδια επάρκεια που θα αποκτήσετε μέσα από ένα καλό φροντιστήριο ξένων γλωσσών, αλλά μπορείτε να αποκτήσετε μια πολύ καλή βάση που θα σας επιτρέπει να καταλαβαίνετε και να συνεννοείστε σε αρκετές ξένες γλώσσες, μαθαίνοντας εντελώς δωρεάν, σε όποιο σημείο και αν βρίσκεστε.
 

duolingo_mobile_1Τα μαθήματα στο Duolingo, δεν έχουν την κλασσική μορφή που ξέρατε με βιβλία και σημειώσεις. Η εκμάθηση γίνεται κυρίως με οπτικά και ακουστικά μέσα.

 

Selection_158Το κάθε μάθημα είναι χωρισμένο σε μικρές ενότητες, τις οποίες θα πρέπει να ολοκληρώσετε για να συνεχίσετε στις επόμενες. Η κάθε ενότητα συνήθως περιλαμβάνει γραμματική ή εξειδικευμένο λεξιλόγιο (πχ τέχνες, αθλητισμός…).

 

Selection_154Σε κάθε νέα ενότητα, κάθε νέα λέξη διδάσκεται βλέποντας πρώτα εικόνες που περιγράφουν την έννοια της. Στην συνέχεια μέσω ασκήσεων, την βλέπετε να χρησιμοποιείτε σε προτάσεις, τις οποίες κάποιες φορές μεταφράζετε στην γλώσσα βάση σας.

 

Selection_153Όπως είναι φυσικό, στο Duolingo δεν υπάρχει κάποιος επιβλέπων καθηγητής για κάθε μαθητή, αλλά όλα γίνονται αυτόματα μέσω προγράμματος. Έτσι, ειδικά στις ασκήσεις μετάφρασης θα πρέπει να είστε σχετικά ακριβείς και να επιλέξετε την πιο σωστή μετάφραση. Το καλό είναι ότι τις περισσότερες φορές, κάθε πρόταση έχει περισσότερες από μία σωστές απαντήσεις, αλλά σίγουρα αυτό δεν ισχύει πάντα.

 

duolingo_mobile_5Το Duolingo, διαθέτει και ασκήσεις φωνητικές, στις οποίες εσείς εκφωνείτε την πρόταση που σας υποδεικνύεται. Φυσικά θα πρέπει να διαθέτετε μικρόφωνο ή να χρησιμοποιείτε κινητό για να μπορείτε να κάνετε μια τέτοια άσκηση. Αν και το πρόγραμμα αναγνώρισης φωνής είναι αρκετά καλό, σίγουρα θα πρέπει να μιλάτε αρκετά καθαρά και λίγο σιγά για να μην αντιμετωπίσετε προβλήματα. Αν δεν επιθυμείτε τέτοιες ασκήσεις ή απλώς την δεδομένη στιγμή δεν έχετε την δυνατότητα να μιλήσετε, μπορείτε να τις απενεργοποιήσετε για μία ώρα, πατώντας το ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ ΤΩΡΑ

 

Selection_159Ολοκληρώνοντας κάθε ενότητα, κερδίζετε lingots, ένα «νόμισμα» το οποίο χρησιμοποιείται για να “αγοράσετε” μερικές επιπλέον δραστηριότητες, όπως τεστ γνώσεων σε ότι έχετε μάθει, πάγωμα σερί και διάφορα άλλα χρήσιμα (ή και όχι τόσο).

 

Selection_155Tα lingots, είναι μόνο μία από τις βασικές αρχές της τεχνικής εκμάθησης με gamification, που ενσαρκώνει το duolingo. Εκτός από αυτό, έχει φυσικά και το καθημερινό σερί, πόντους, badges αλλά και την δυνατότητα να “ανταγωνιστείτε” με φίλους σας μέσω προσκλήσεων στα κοινωνικά δίκτυα (πχ facebook).

Το Duolingo, φυσικά, δεν προσφέρει αναγνωρισμένα διπλώματα, αλλά σας δίνει την δυνατότητα να συνδέσετε την επάρκεια σας σε κάθε γλώσσα που μάθατε μέσω του Duolingo, με το προφίλ σας στο Linkdln, προσφέροντας έτσι μια αναγνώριση που μπορεί να σας βοηθήσει στο επαγγελματικό τομέα (ειδικά στο εξωτερικό).

Χρήσιμο και για καθηγητές

 

Selection_160Το Duolingo, δεν απευθύνεται μόνο σε άτομα που θέλουν να μάθουν μια νέα ξένη γλώσσα, αλλά και σε καθηγητές που θέλουν ένα καλό εργαλείο με το οποίο να βοηθήσουν τους μαθητές τους, να μάθουν ευκολότερα και πιο ευχάριστα μια νέα ξένη γλώσσα. Έτσι, έχει την δυνατότητα δημιουργίας τάξης στην οποία μπορείτε να είστε επιβλέπων καθηγητής και να ελέγχετε άμεσα και ανά πάσα στιγμή τις επιδόσεις κάθε μαθητή.

Εντελώς δωρεάν για πάντα

Τώρα οι περισσότεροι θα αναρωτιέστε, γιατί μια τόσο καλή εφαρμογή είναι εντελώς δωρεάν και μάλιστα χωρίς καμία διαφήμιση. Μήπως θα ακολουθήσει τα βήματα άλλων εφαρμογών ή πλατφορμών, που όταν αποκτήσουν ικανό κοινό και φήμη, επιβάλουν δίδακτρα ή γεμίζουν με εκνευριστικές διαφημίσεις;
Η απάντηση σε όλα αυτά, είναι ότι το Duolingo, δεν πρόκειται ποτέ να αλλάξει. Ο λόγος είναι ότι χρησιμοποιεί ένα πολύ έξυπνο σύστημα, με το οποίο στην πραγματικότητα “πληρώνετε” με τον χρόνο και την γνώση σας.
Τι ακριβώς σημαίνει αυτό; Το Duolingo είναι μια εφαρμογή που με την βοήθεια των μαθητών του, “μεταφράζει το ίντερνετ” με πολύ πολύ μικρότερο κόστος από ότι θα χρειαζόταν, αν γινόταν με επαγγελματίες μεταφραστές. Δηλαδή με απλά λόγια, κάθε πρόταση που μεταφράζετε, είναι μια πρόταση η οποία έχει αντληθεί από κάποια σελίδα στο ίντερνετ. Εφόσον για την ίδια πρόταση δοθεί ίδια μετάφραση από ικανό αριθμό μαθητών, τότε η μετάφραση αυτή θεωρείται πλέον σωστή. Με τον τρόπο αυτό, χωρίς σχεδόν κανένα κόστος, γίνεται καθημερινά αυτόματη μετάφραση δεκάδων χιλιάδων ιστοσελίδων, βοηθώντας ταυτόχρονα και χιλιάδες ανθρώπους να μάθουν μια ξένη γλώσσα.
 
reCAPTCHA_Sample_White
Το reCAPTCHA
Η ίδια ακριβώς μέθοδος χρησιμοποιείται και από το γνωστό (και εκνευριστικό για τους περισσότερους) σύστημα επιβεβαίωσης (ότι δεν είστε πρόγραμμα ηλεκτρονικού υπολογιστή) reCaptcha (μάλιστα κάποιοι από τους δημιουργούς του reCaptcha είναι και δημιουργοί του duolingo), που χρησιμοποιείται πλέον από τις περισσότερες ιστοσελίδες όταν ζητούν είσοδο. Με το reCaptcha, αν δεν το γνωρίζετε, εκτός από επιβεβαίωση ότι δεν είστε bot, βοηθάτε και στην αυτόματη ψηφιοποίηση εκατομμυρίων τόμων βιβλίων, αφού στις 2 λέξεις που χρησιμοποιεί πάντα, η μία είναι γνωστή στο πρόγραμμα και ή άλλη εντελώς άγνωστη.
Επειδή εσείς δεν γνωρίζετε ποια είναι ποια, είστε αναγκασμένοι να συμπληρώσετε και τις δύο σωστά. Εφόσον συμπληρώσετε σωστά αυτή που το σύστημα γνωρίζει, δέχεται (μετά και από ταυτοποίηση και από άλλους χρήστες) και ως σωστή την λέξη που δεν γνωρίζει. Έτσι, εσείς έχετε επιβεβαιώσει ότι δεν είστε ρομπότ βοηθώντας και στην ασφάλεια του δικού σας λογαριασμού, αλλά και το reCaptcha έχει ψηφιοποιήσει αυτόματα μία ακόμα λέξη από κάποιο σημαντικό βιβλίο.
 
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΜια εντελώς διαφορετική σπαστή καρέκλα
Επόμενο άρθροΦτιάξτε μόνοι σας δέντρο αβοκάντο
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια