Γυαλισμένες σφαίρες φτιαγμένες αποκλειστικά από χώμα

0

έργα τέχνης φτιαγμένα από χώμαΠριν λίγους μήνες το National Geographic, είχε παρουσίασει ένα βίντεο στο οποίο ένας Αμερικανός καλλιτέχνης παρουσίαζε μερικά πανέμορφα έργα φτιαγμένα με λίγο απλό χώμα. O καλλιτέχνης ονομάζεται Bruce Gardner και χρησιμοποιεί μια παραδοσιακή Ιαπωνική τεχνική που ονομάζεται Hikaru Dorodango με την οποία καταφέρνει να δημιουργεί σφαίρες εξαιρετικά γυαλισμένες.

γυαλισμένες σφαίρες από χώμαΟ ίδιος ασχολείται με αυτή την τεχνική εδώ και αρκετά χρόνια και έχει καταφέρει να δημιουργήσει μερικά εντυπωσιακά έργα, πειραματίζομενος με διάφορα είδη χώματος. Τα έργα του άλλοτε θυμίζουν διακοσμητικές μαρμάρινες σφαίρες και άλλοτε απόκοσμους πλανήτες.

selection_768Μπορείτε να δείτε όλη τη συλλογή από τα πολύ όμορφα έργα του στην σελίδα του, πατώντας εδώ. Αν ενδιαφέρεστε να δημιουργήσετε και εσείς κάτι ανάλογο, μπορείτε να δείτε αυτό το howto άρθρο στο Make, που είχε δημοσιευτεί πριν μερικά χρόνια. Επίσης στο youtube υπάρχουν αρκετά βίντεο που δείχνουν αναλυτικά την διαδικασία παρασκευής (ειδικά Ιαπωνικά). 

selection_767Το πιο δύσκολο στάδιο στην όλη διαδικασία, είναι να «αφαιρεθεί» η υγρασία από την σφαίρα χωρίς να δημιουργηθούν ραγίσματα. Το γυάλισμα δεν είναι εξαιρετικά δύσκολο, αλλά σίγουρα απαιτεί αρκετή υπομονή. 

γυαλισμένη σφαίρα από χώμα
Η γυαλισμένη σφαίρα από κοπριά που είχαν καταφέρει να δημιουργήσουν οι Mythbusters

Και αν αναρωτιέσται αν απαιτείται κάποιος ειδικός τύπος χώματος για να γίνουν αυτές οι γυαλισμένες σφαίρες, η απάντηση είναι όχι, αν και σίγουρα κάποια είδη χώματος είναι καταλληλότερα από κάποια άλλα. Πριν αρκετά χρόνια, η γνωστή τηλεοπτική σειρά Mythbusters, είχε αποδείξει ότι με αυτή τη παραδοσιακή τεχνική, μπορεί να δημιουργηθούν γυαλισμένες σφαίρες ακόμα και από κοπριά ζώων.

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροUnboxing : Beelink GT1, ένα οικονομικό TvBox με αρκετές δυνατότητες
Επόμενο άρθρο10 φυτά εσωτερικού χώρου που καθαρίζουν την ατμόσφαιρα από χημικά
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια