Πυρογραφία με ανάφλεξη πυρίτιδας

0

πυρογραφία με ανάφλεξη πυρίτιδας

Η πυρίτιδα, ή μπαρούτι όπως είναι πιο κοινώς γνωστή, είναι μια εκρητική ύλη, χαμηλής εκρητικής δύναμης, που χρησιμοποιείται κυρίως ως προωθητικό υλικό σε φυσίγγια, πυροτεχνημάτα και άλλα παρόμοια υλικά.

Selection_098
Επειδή κατά την ανάφλεξη της η πυρίτιδα δεν εκρύγνυται, αλλά γίνεται μια γρήγορη αντίδραση καύσεως, από παλιά είχε και άλλες χρήσεις όπως καυτηριασμός τραυμάτων ή φωτογραφικό φλας.
Selection_099
Μια τέτοια διαφορετική χρήση που δεν είναι και τόσο γνωστή, είναι και η πυρογραφία με τη χρήση της πυρίτιδας.
Σε αυτή την τεχνική, αποτυπώνεται η μορφή που θέλουμε να έχει η πυρογραφία με την σκόνη της πυρίτιδας και απλώς αναφλέγεται.
Selection_100
Η καύση της πυρίτιδας γίνεται αρκετά γρήγορα και σε υψηλή θερμοκρασία (400-500 βαθμούς Κελσίου). Έτσι καίγεται το ξύλο, μόνο στα σημεία που υπήρχε πυρίτιδα.Αν και υπάρχουν αρκετοί που ασχολούνται με αυτή τη μορφή τέχνης (ειδικά στην Κίνα), ο δημιουργός από το κανάλι Paint With Gunpowder στο Youtube είναι σίγουρα ένας από τους καλύτερους. Έχει μέχρι στιγμής ανεβάσει αρκετά βίντεο με δημιουργίες, τις οποίες πωλεί (ή χαρίζει αρκετές φορές) μέσω της σελίδας του.

 

Αν θέλετε να συμμετέχετε στις συζητήσεις χωρίς να χρησιμοποιήσετε λογαριασμό του disqus ή κοινωνικών δικτύων, μπορείτε να επιλέξετε να σχολιάσετε ανώνυμα ως επισκέπτης. Απλώς συμπληρώστε ένα οποιοδήποτε όνομα και ένα αληθοφανές email (πχ denexo@mail.gr) και επιλέξτε το κουτάκι «Θα προτιμούσα να σχολιάσω ως επισκέπτης».
Τα ανώνυμα σχόλια και όσα περιέχουν links, απαιτούν επαλήθευση από κάποιον διαχειριστή πριν δημοσιευθούν. Για περισσότερα σχετικά με την πολιτική σχολιασμού της ιστοσελίδας, μπορείτε να διαβάσετε εδώ.