Βοήθημα για πανοραμική λήψη περιστροφικού timelapse βίντεο

0
 
orbiting_timelapse_jig1

To Time-lapse, είναι μια τεχνική συνεχούς φωτογράφησης, κατά την οποία ο ρυθμός φωτογράφησης είναι πολύ πιο αργός από ότι πρέπει για να το δούμε σε φυσική ροή. Έτσι όταν το βλέπουμε σε φυσιολογικό frame rate που τρέχει ένα βίντεο, φαίνεται σαν να τρέχει ο χρόνος.

Συνήθως το time-lapse συνδυάζεται και από διάφορα βοηθήματα που κάνουν την φωτογραφική μηχανή να κινείται πολύ αργά, κάνοντας το αποτέλεσμα ακόμα πιο εντυπωσιακό.

Selection_096

Ο Frank Howarth, ένας αρκετά γνωστός youtuber που ασχολείται κυρίως με ξυλοκατασκευές και τορναρίσματα, έφτιαξε ένα σχετικά απλό βοήθημα για πανοραμικό περιστροφικό time-lapse.

To βοήθημα (ή Αμερικανιστί jig) του, είναι σχετικά απλό στην κατασκευή, και το μόνο που χρειάζεται είναι πρόσβαση σε ένα CNC με δυνατότητα κοπής.
Selection_092

Αυτό που έφτιαξε ο Frank Howarth, αποτελείται από 3 ξύλινα γρανάζια, τα οποία έκοψε με το CNC με την βοήθεια της δωρεάν online εφαρμογής του Matthias Wandel.

H αναλογία και το μέγεθος των γραναζιών έγινε για να μειωθεί η κίνηση από το μοτέρ, η οποία ήταν αρκετά γρήγορη για time-lapse.
Selection_093

To μοτέρ που χρησιμοποίησε ήταν ένα απλό μικρό περιστροφικό μοτέρ το οποίο ασφάλισε πάνω σε ένα ξύλινο βραχίονα, στον οποίο μπήκαν και τα ξύλινα γρανάζια.

Για κάμερα χρησιμοποίησε μια GOPro η οποία έχει ενσωματωμένο λογισμικό που της επιτρέπει να τραβάει time-lapse. Φυσικά εκτός από την gorpo και αρκετές άλλες φωτογραφικές έχουν την ίδια δυνατότητα, αλλά μπορεί να γίνει και με ένα Raspberry Pi με κάμερα.Μπορείτε να δείτε αναλυτικά την διαδικασία κατασκευής στο παραπάνω βίντεο από το κανάλι του στο Youtube. Στην περιγραφή του βίντεο, μπορείτε να βρείτε links με όλα τα εξαρτήματα ή εργαλεία που χρησιμοποίησε για την κατασκευή αυτού του project.

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑποθηκεύστε και μετατρέψτε τις επαγγελματικές κάρτες αυτόματα σε επαφή με το Evernote
Επόμενο άρθροΠυρογραφία με ανάφλεξη πυρίτιδας
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια