Ένας μικρός λαβύρινθος στη μοκέτα σας

0
 m036_proj_hedgemazerug_opener-02_web
Στο Makezine πριν λίγο καιρό, παρουσιάστηκε μια πολύ έξυπνη ιδέα για να κάνετε τη μοκέτα του σπιτιού σας, λίγο πιο ιδιαίτερη φτιάχνοντας ένα μικρό λαβύρινθο στη μοκέτα. Ο δημιουργός του project, Sean Michael Ragan, “έκλεψε” την ιδέα από ένα ακριβό εμπορικό κομμάτι που είχε δει κάποτε και την έκανε πράξη με μερικά απλά αντικείμενα.
 
 short_grid_lines_taped
Τα μόνα εργαλεία που χρησιμοποίησε είναι μια κουρευτική μηχανή και ένα κοπίδι, ενώ όπως φαίνεται και στις εικόνες χρησιμοποίησε και αρκετή χαρτοταινία. 
 cutting_out_maze_pattern
 
Το πιο δύσκολο κομμάτι στην όλη διαδικασία -σύμφωνα με τον δημιουργό- είναι το σωστό κόλλημα της χαρτοταινίας αλλά και το κόψιμο των κομματιών που πρέπει για να δημιουργηθεί ο λαβύρινθος και όχι τόσο το κόψιμο.
 carpet_munching
 
Η μοκέτα πρέπει να είναι μαλακή με σχετικά καλό πάχος για να μπορέσετε να κάνετε την όλη διαδικασία. Μια καλή κουρευτική μηχανή θα μπορέσει να κόψει τις ίνες της μοκέτας αλλά σίγουρα θέλει και διαλείμματα αλλά και συχνό λάδωμα στις λεπίδες, σύμφωνα και με τον δημιουργό, για να μην σας καεί το μοτέρ.
finished
 
Σίγουρα οι περισσότεροι θα δυσκολευτούν να «χαλάσουν» μια καλή μοκέτα για να το κάνουν, αλλά ίσως είναι μια καλή λύση για να δώσετε νέα ζωή σε μια μοκέτα με φθορές (πχ κάψιμο από τσιγάρο, ζημιά από χλωρίνη), κρύβοντας τις ατέλειες μέσα στα κομμάτι που θα κόψετε.
 
Μπορείτε να δείτε όλο το project αναλυτικά, στο makezine.
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠεράστε γρήγορα και χωρίς παίδεμα τη κλωστή στη βελόνα
Επόμενο άρθροΞύλινη θήκη για usb από παλιό κουτί εξαρτημάτων
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια