Περάστε γρήγορα και χωρίς παίδεμα τη κλωστή στη βελόνα

0
Όσοι ράβουν ή χρησιμοποιούν ραπτομηχανή ξέρουν ότι το να περάσεις την κλωστή από το μάτι της βελόνας, δεν είναι πάντα τόσο εύκολο όσο νομίζουν αρκετοί. Αυτό συμβαίνει ειδικά αν το μάτι της βελόνας είναι πάρα πολύ μικρό ή η κλωστή χοντρή.

Ο κλασσικός τρόπος είναι κόψιμο με ψαλίδι, “σάλιωμα”, στρίψιμο και όσο γίνεται σταθερό χέρι. Υπάρχει όμως ένα πιο εύκολος τρόπος με τον οποίο μπορείτε να περάσετε τη κλωστή μέσα στο μάτι της βελόνας σε δευτερόλεπτα χωρίς να παιδευτείτε καθόλου. Ειδικά σε άτομα με όχι τόσο καλή όραση ή όχι τόσο σταθερό χέρι μπορεί να βοηθήσει αρκετά.

Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια ηλεκτρική σκούπα, ένα κομμάτι ναύλον και ένα λαστιχάκι. Αυτό που πρέπει να κάνετε, είναι να ξεκουμπώσετε το πόδι της ηλεκτρικής σκούπας (ή και όλο το σωλήνα) ώστε να μείνει μόνο το κομμάτι μετά το σπιράλ ή ο σωλήνας. Εκεί περνάτε το κομμάτι νάυλον και το τεντώνετε πάνω στο σωλήνα και με ένα λαστιχάκι στο σφίγγετε.
Τώρα το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κάνετε μια μικρή τρύπα στο κομμάτι του νάυλον με την βελόνα και να βάλετε το μάτι της βελόνας να εφάπτεται στο νάυλον, ακριβώς στο σημείο πάνα από την τρύπα. Έπειτα ανοίγετε την ηλεκτρική σκούπα απλώς αιωρείται την κλωστή λίγα χιλιοστά  πάνω από το μάτι της βελόνας. 
Ο αέρας που θα τραβάει η ηλεκτρική σκούπα μέσα από την τρύπα θα τραβήξει την κλωστή μέσα στο μάτι της βελόνας αρχικά και στη συνέχεια μέσα στην τρύπα και θα είστε έτοιμοι. Αν δεν έχετε σταθερό χέρι και δεν μπορείτε να κρατάτε την βελόνα σταθερά πάνω από την τρύπα, μπορείτε να περάσετε οριζόντια την βελόνα στο νάυλον (δηλαδή να την περάσετε διπλά όπως στερεώνουμε τη βελόνα σε ύφασμα αν θέλουμε να την αφήσουμε για λίγο) σε σημείο όπου το μάτι της να είναι πάλι πάνω από την τρύπα.
Σίγουρα αν θέλετε να περάσετε μια μόνο κλωστή ή το μάτι της βελόνας είναι αρκετά μεγάλο, όλη αυτή η διαδικασία μπορεί να είναι πιο χρονοβόρα. Αλλά αν υπάρχει θέμα υγείας που δεν σας επιτρέπει να περάσετε μόνος/η σας τη κλωστή στη βελόνα ή αλλάζετε συνεχώς κλωστή στη βελόνα, μπορεί να κερδίσετε πολύ χρόνο.
Το μόνο που θα πρέπει να προσέξετε είναι να μην αφήσετε την ηλεκτρική σκούπα για πάνω από λίγα δεύτερα να δουλεύει , με το νάυλον να κλείνει τη δίοδο του αέρα, γιατί θα κάψετε το μοτέρ της σκούπας. Αν κάνετε σωστά τη διαδικασία, τότε η κλωστή θα περάσει με ευκολία στα πρώτα δευτερόλεπτα οπότε δεν υπάρχει κίνδυνος αν κλείσετε τη σκούπα απευθείας.
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροMythbusting : Σώζετε το βρεγμένο κινητό σας με λίγο ρύζι ή μήπως όχι;
Επόμενο άρθροΈνας μικρός λαβύρινθος στη μοκέτα σας
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια