Ξύλινη θήκη για usb από παλιό κουτί εξαρτημάτων

0
ξύλινη θήκη για usb
 

Ένα απλό και γρήγορο project. Μετατροπή ενός παλιού φτηνού ξύλινου κουτιού για εξαρτήματα πολυεργαλείου (τύπου dremel), σε ξύλινη θήκη για usb sticks και κάρτες μνήμης.

 
Το συγκεκριμένο κουτί είχε αγοραστεί πριν αρκετά χρόνια και περιείχε φτηνά (και όχι τόσο καλής ποιότητας) εξαρτήματα για dremel. Ήταν φτιαγμένο από δοκαράκια μαλακής ξυλείας και πολύ λεπτό φύλλο σύνθετης ξυλείας. 
 
Τα εσωτερικά χωρίσματα ήταν και αυτά φτηνοκατασκευή με τα περισσότερα είτε να παίζουν είτε να μην είναι παράλληλα εντελώς. Όλο το κουτί δεν είναι κανένα προστατευτικό φινίρισμα, οπότε ήταν πολύ εύκολο να γεμίσει λεκέδες.
 
Το πρώτο πράγμα που έγινε, ήταν να αφαιρεθούν τα χωρίσματα και οι θήκες που είχε. Δυστυχώς ήταν κολλημένα με ξυλόκολλα και όσο και να έγινε προσπάθεια να αφαιρεθούν προσεκτικά έσπασε η βάση. 
Για τη βάση κόπηκε ένα κομμάτι κόντρα πλακέ 8 χιλιοστών πάχος και κολλήθηκε με ξυλόκολλα ταχείας πήξης και για να καλυφτεί το σημάδι από το σπάσιμο αλλά και για να δώσει επιπλέον αντοχή και στιβαρότητα..
 
Το τελευταίο στάδιο για την θήκη για usb πριν το φινίρισμα, ήταν το τρίψιμο (πρώτα με 180αρι και στη συνέχεια με 360αρι γυαλόχαρτο) και καθάρισμα όλη των επιφανειών. 
Τελικό αποτέλεσμα, μετά από κόλλημα 2 κομματιών από πηχάκια και από 2 χέρια έγχρωμου βερνίκι εμποτισμού. Η κλειδωνιά που είχε, βάφτηκε με χρυσό σπρέι για να ταιριάζει καλύτερα με το χρώμα του ξύλου.
 
Τα στικ usb παίζουν λίγο αν κουνηθεί το κουτί, αλλά είναι φτιαγμένο για να μένει σταθερό πάνω στο γραφείο. Σκέφτηκα να προσθέσω μαλακό φελιζόλ στο οποίο να μπαίνει το κάθε usb, αλλά οι διαστάσεις διαφέρουν αρκετά από usb σε usb και έτσι αν άλλαζα κάποια στο μέλλον θα ήταν άχρηστο.
 
 
 
 
 
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΈνας μικρός λαβύρινθος στη μοκέτα σας
Επόμενο άρθροGis Weather, ένας μετεώρολογικός σταθμός στο Desktop σας
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια