Κάντε εύκολα μια σωλήνα PVC να μοιάζει με ξύλο

0
 
σωλήνα pvc να μοιάζει με ξύλοΣτην αγορά υπάρχουν διάφορα βοηθήματα βαφής που σας επιτρέπουν να κάνετε οποιαδήποτε επιφάνεια να μοιάζει με ξύλο, αντιγράφοντας τα νερά του ξύλου. Το μόνο πρόβλημα που υπάρχει με αυτά τα εξαρτήματα είναι ότι είναι φτιαγμένα για επίπεδες επιφάνειες.
 
Μια πολύ απλή λύση για να μπορέσετε να κάνετε μια σωλήνα PVC να μοιάζει με ξύλο είχε ο χρήστης Zaphod42 στο Instructables. Πως; Δημιουργώντας ψεύτικα νερά ξύλου, μόνο με μία ράσπα και μετά απλώς βάφοντας πάνω με λαδομπογιά. Το αποτέλεσμα δείχνει εντυπωσιακό, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι δεν απαιτήθηκε κάποιο πολύ ακριβό εργαλείο, ή κάποια δύσκολη τεχνική. 
 fl2bt6mibtf7phn-large
Η ράσπα θα χαράξει το PVC, και με λίγη προσοχή μπορείτε να κάνετε πολύ όμορφα “νερά” ξύλου. Πριν τη ράσπα είχε προηγηθεί γυαλοχαρτάρισμα όλου του PVC για να γίνει πιο άγρια η επιφάνεια και να πιάσει καλύτερα το χρώμα.

 FZDINICIBTF7PUD.MEDIUM

Τα σημεία που θα πρέπει να δώσετε προσοχή είναι δύο. Πρώτον δεν είναι καλό να εισπνέετε σκόνη από PVC, γιαυτό φοράτε πάντα μάσκα όταν κάνετε εργασίες σε σωλήνες PVC.
Δεύτερον, επειδή το PVC δεν είναι πορώδης επιφάνεια, δεν πιάνει καθόλου καλά η βαφή σε αυτό.  Γιαυτό πρέπει να έχει προηγηθεί καλό αστάρωμα αν θέλετε μόνιμα αποτελέσματα. Το αστάρωμα είναι απαραίτητο ακόμα και με το αγρίεμα που γίνεται σε αυτή την τεχνική.
 
Ο χρήστης χρησιμοποίησε καλλιτεχνική λαδομπογιά, που έχει αρκετά καλή πρόσφυση σχεδόν σε όλες τις επιφάνειες, αλλά ίσως και πάλι χρειαστεί κάποιο είδος ασταριού για μόνιμα αποτελέσματα, ειδικά αν χρησιμοποιήσετε διαφορετικό χρώμα.
 
Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλη τη διαδικασία εδώ.
Διαφήμιση
ΠΗΓΗInstructables
Προηγούμενο άρθροΠως καθαρίζουμε το ρετσίνι από τα εργαλεία (πχ δίσκους από δισκοπρίονα)
Επόμενο άρθροDIY μολυβοθήκη σε σχήμα μολυβιού
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια