Πως φτιάχνεται ένα χειροποίητο δερμάτινο παπούτσι

0
 

πως φτιάχνεται ένα χειροποίητο δερμάτινο παπούτσι

Αρκετές φορές βλέπουμε κάτι αρκετά κοινό, όπως για παράδειγμα ένα παπούτσι, και δεν γνωρίζουμε πως ακριβώς δημιουργήθηκε. Την σημερινή εποχή με την εξέλιξη της τεχνολογίας το πιο πιθανό είναι να έχει κατασκευαστεί αυτόματα από κάμια αυτοματοποιημένη γραμμή παραγωγής.
Όμως αν πρόκειται για χειροποίητο, είναι εξίσου απλό; Όχι και τόσο. Ένα καλό χειροποίητο παπούτσι απαιτεί αρκετή τέχνη και μεράκι γιαυτό το λόγο είναι πάντα πιο ακριβό από τα «ετοιματζίδικα». Αλλά επίσης για αυτόν ακριβώς το λόγο είναι και πολύ καλύτερο από κάποιο αντίστοιχο εργοστασιακό.
 
Αν θέλετε να δείτε αναλυτικά πως φτιάχνεται ένα χειροποίητο δερμάτινο παπούτσι, μπορείτε να παρακολουθήσετε το παρακάτω βίντεο από μια παραδοσιακή οικογένεια υποδηματοποιών, την Foster and Son , το οποίο ανέβηκε πριν λίγες μέρες στο Youtube.  


 

Φυσικά δεν πρόκειται για οδηγό για το πως θα το κάνετε μόνοι σας. Στην διαδικασία δεν δείχνονται αναλυτικά όλα τα στάδια της κατασκευής. Και σίγουρα απαιτεί κάποια εξειδικευμένα εργαλεία που δεν τα βρίσκετε και στο μαγαζί της γειτονίας σας. Αλλά παρόλα αυτά αξίζει να το δείτε για να θαυμάσετε την παραδοσιακή αυτή τέχνη.
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθρο10 πιο επικίνδυνα ζιζάνια στον κήπο
Επόμενο άρθροΠως καθαρίζουμε το ρετσίνι από τα εργαλεία (πχ δίσκους από δισκοπρίονα)
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια