Ένας απλός DIY κουμπαράς με αυτόματο διαχωρισμό νομισμάτων

0

DIY κουμπαράς με αυτόματο διαχωρισμό νομισμάτων

Μια πολύ απλή ιδέα για κατασκευή ενός κουμπαρά με αυτόματο διαχωρισμό νομισμάτων ανέβηκε στο Instructables από τον χρήστη Ascas. Δεν απαιτεί κανένα μηχανισμό ή παροχή ρεύματος αλλά δουλεύει απλώς με την βαρύτητα. Ο DIY κουμπαράς είναι πάρα πολύ απλός στην κατασκευής. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μερικά κομμάτια ξύλο και 2 μεταλλικές ή πλαστικές βέργες.

 
Το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν ξεχωρίζει τα νομίσματα βάση της αξίας αλλά μόνο βάση της διαμέτρου. Έτσι αν για παράδειγμα βάλετε δύο νομίσματα διαφορετικής αξίας αλλά ίδιας διαμέτρου, θα βρεθούν στο ίδιο δοχείο στο τέλος.
 
Η λογική πίσω από την κατασκευή δεν είναι καινούργια αφού περίπου έτσι λειτουργούσαν τα πρώτα τηλέφωνα με νομίσματα που κυκλοφόρησαν πριν πολλά χρόνια.
 
Ουσιαστικά το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δημιουργήσετε δύο μπάρες οι οποίες θα βρίσκονται κολλητά μεταξύ τους.
 
Στην μία θα κυλάει πάνω το νόμισμα και η άλλη θα συγκρατεί το νόμισμα στη θέση του. Η δεύτερη σταδιακά θα αμβλύνει τη γωνία που σχηματίζει με την πρώτη επιτρέποντας στα νομίσματα να χάσουν έτσι την ισορροπία τους και να πέσουν στα δοχεία που βρίσκονται από κάτω.
 
Μπορείτε να φτιάξετε, όσα δοχεία θέλετε για να ξεχωρίσετε όλα τα νομίσματα. Απλώς θα αυξηθεί αναγκαστικά το μήκος ή το ύψος της κατασκευής.

 

Μπορείτε να δείτε πως ακριβώς λειτουργεί αυτός ο DIY κουμπαράς, στο παραπάνω βίντεο ή στη δημοσίευση στο instructables εδώ
 
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΦτιάξτε μια όμορφη ρουστίκ γλάστρα από κορμό δέντρου
Επόμενο άρθρο5 εργαλεία που μπορείτε να φτιάξετε με ένα δράπανο
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια