Μια αρκετά έξυπνη ιδέα για δημιουργία έργων τέχνης με τη βοήθεια της φυσικής είχε ο BackyardScientist. Η ιδέα ήταν πρακτικά να αντιγράψει ότι κάνει ένας κεραυνός όταν πέφτει σε μερικά σώματα και υλικά (μεταξύ του οποίου και το ανθρώπινο) δημιουργώντας μορφοκλασματικά σχέδια Lichtenberg πάνω σε ξύλα, χρησιμοποιώντας μόνο ένα μετασχηματιστή από φούρνο μικροκυμάτων και ένα διάλυμα μαγειρικής σόδας και νερού.
 
μορφοκλασματικά σχέδια
Σχέδιο Lichtenberg
Η όλη διαδικασία επειδή χρησιμοποιεί μετατροπή και χρήση μετασχηματιστών υψηλής τάσης είναι αρκετά επικίνδυνη, για όσους δεν έχουν αρκετά καλή σχέση με τα ηλεκτρολογικά και σίγουρα θέλει ιδιαίτερη προσοχή και από αυτούς που είναι εξοικειωμένοι.
 
Παρόλα αυτά, το αποτέλεσμα είναι πολύ όμορφο και γίνεται χωρίς να υπάρχει κάποια καλλιτεχνική φλέβα, μόνο με τη βοήθεια της φύσης.
 
Μπορείτε να δείτε όλο το βίντεο της παρουσίασης στο κανάλι του στο youtube. Το βίντεο διαγράφηκε από το κανάλι του δημιουργού, οπότε βάλαμε ένα παρόμοιο που δείχνει την δημιουργία ενός δέντρου με την ίδια τεχνική.

 


Αν θέλετε να συμμετέχετε στις συζητήσεις χωρίς να χρησιμοποιήσετε λογαριασμό του disqus ή κοινωνικών δικτύων, μπορείτε να επιλέξετε να σχολιάσετε ανώνυμα ως επισκέπτης. Απλώς συμπληρώστε ένα οποιοδήποτε όνομα και ένα αληθοφανές email (πχ denexo@mail.gr) και επιλέξτε το κουτάκι «Θα προτιμούσα να σχολιάσω ως επισκέπτης».
Τα ανώνυμα σχόλια και όσα περιέχουν links, απαιτούν επαλήθευση από κάποιον διαχειριστή πριν δημοσιευθούν. Για περισσότερα σχετικά με την πολιτική σχολιασμού της ιστοσελίδας, μπορείτε να διαβάσετε εδώ.