Μια αρκετά έξυπνη ιδέα για δημιουργία έργων τέχνης με τη βοήθεια της φυσικής είχε ο BackyardScientist. Η ιδέα ήταν πρακτικά να αντιγράψει ότι κάνει ένας κεραυνός όταν πέφτει σε μερικά σώματα και υλικά (μεταξύ του οποίου και το ανθρώπινο) δημιουργώντας μορφοκλασματικά σχέδια Lichtenberg πάνω σε ξύλα, χρησιμοποιώντας μόνο ένα μετασχηματιστή από φούρνο μικροκυμάτων και ένα διάλυμα μαγειρικής σόδας και νερού.
 
μορφοκλασματικά σχέδια
Σχέδιο Lichtenberg
Η όλη διαδικασία επειδή χρησιμοποιεί μετατροπή και χρήση μετασχηματιστών υψηλής τάσης είναι αρκετά επικίνδυνη, για όσους δεν έχουν αρκετά καλή σχέση με τα ηλεκτρολογικά και σίγουρα θέλει ιδιαίτερη προσοχή και από αυτούς που είναι εξοικειωμένοι.
 
Παρόλα αυτά, το αποτέλεσμα είναι πολύ όμορφο και γίνεται χωρίς να υπάρχει κάποια καλλιτεχνική φλέβα, μόνο με τη βοήθεια της φύσης.
 
Μπορείτε να δείτε όλο το βίντεο της παρουσίασης στο κανάλι του στο youtube. Το βίντεο διαγράφηκε από το κανάλι του δημιουργού, οπότε βάλαμε ένα παρόμοιο που δείχνει την δημιουργία ενός δέντρου με την ίδια τεχνική.

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΦτιάξτε καλάθια από φλοιό δέντρου
Επόμενο άρθροΦτιάξτε μια απλή παγίδα για το σκόρο με μόνο μισό ευρώ
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια