Φτιάξτε καλάθια από φλοιό δέντρου

0
 

 καλάθια από φλοιό δέντρου
Ο φλοιός είναι το εξωτερικό περίβλημα ενός δέντρου. Έχει συνήθως προστατευτική δράση και είναι το αντίστοιχο του δικού μας δέρματος. Από την αρχαιότητα φλοιοί από αρκετά δέντρα είχαν αρκετές πολύ σημαντικές χρήσεις (θεραπευτικές, διακοσμητικές…). Στην Ιαπωνία ακόμα και σήμερα ο φλοιός από κάποια δέντρα χρησιμοποιείται ως φυσικό κεραμίδι. Στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, ο φλοιός των δέντρων χρησιμοποιείται μόνο στην κηπουρική ως εδαφοκάλυψη ή διακοσμητικό. 

δέντρα συμήδας
δέντρα σημύδας
Ο χρήστης schaf77 από το instructables, δείχνει έναν τρόπο να φτιάξετε δοχεία και καλάθια από φλοιό δέντρου (σημύδας ή αλλίως μπετούλας για την ακρίβεια). Η σημύδα για όσους δεν ξέρουν, είναι ένα πλατύφυλλο δέντρο που υπάρχει σε μεγάλα υψόμετρα συνήθως στον Ελλαδικό χώρο. Είναι ένα αρκετά αγαπητό δέντρο, αφού έχει αρκετές χρήσεις, και ειδικά ο φλοιός του χρησιμοποιείται για διάφορες κατασκευές εδώ και εκατοντάδες χρόνια.
 
Ο φλοιός της σημύδας έχει την ιδιότητα ότι μπορεί να βγει εύκολα σε μονοκόμματα κομμάτια, χωρίς να κοπεί όταν είναι χλωρός, και αν βραχεί λίγο μπορεί να γίνει εύκολο-δούλευτος χωρίς να κάνει σπασίματα.
 
Αν έχετε τη δυνατότητα να βρείτε φλοιό από σημύδα και θέλετε και εσείς να φτιάξετε κάτι παρόμοιο, μπορείτε να πατήσετε εδώ για να δείτε αναλυτικά τη διαδικασία.
 
Φυσικά μην ξεκινήσετε και ψάχνετε σε δάση για δέντρα σημύδας που δεν σας ανήκουν, γιατί προστατεύονται από το δασαρχείο και τα πρόστιμα είναι αρκετά τσουχτερά (και διοικητικά).
 

Αν θέλετε να συμμετέχετε στις συζητήσεις χωρίς να χρησιμοποιήσετε λογαριασμό του disqus ή κοινωνικών δικτύων, μπορείτε να επιλέξετε να σχολιάσετε ανώνυμα ως επισκέπτης. Απλώς συμπληρώστε ένα οποιοδήποτε όνομα και ένα αληθοφανές email (πχ kanenas@gmail.com) και επιλέξτε το κουτάκι «I'd rather post as a guest».
Τα ανώνυμα σχόλια και όσα περιέρχουν links, απαιτούν επαλήθευση από κάποιον διαχειριστή πριν δημοσιευθούν. Για περισσότερα σχετικά με την πολιτική σχολιασμού της ιστοσελίδας, μπορείτε να διαβάσετε εδώ.