Πως φτιάχνουμε puzzle από εξώφυλλα παλιών βιβλίων

0
πως φτιάχνουμε puzzle
 
Τα puzzle είναι ένας πολύ όμορφος και δημιουργικός τρόπος για να απασχολούνται μικρά -αλλά και μεγαλύτερα- παιδιά. Όσοι είναι λίγο μεγαλύτεροι σε ηλικία και δεν είχαν την τύχη -ή την ατυχία- να μεγαλώσουν με βιντεοπαιχνίδια, σίγουρα έχουν φτιάξει δεκάδες puzzle στα νεανικά τους χρόνια.
 
Αν και πλέον τα puzzle είναι πολύ οικονομικά, υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να φτιάξετε ένα μόνος σας. Οι δύο πιο διαδεδομένοι είναι με μικρή κορδέλα  και με παντογράφο (CNC). Με την κορδέλα φτιάχνουμε ξύλινα puzzle, ενώ με το CNC, χρησιμοποιώντας laser, μπορείτε να φτιάξετε puzzle από διάφορα υλικά. 
 
Ο χρήστης CrLz από την ομάδα Kauai Makers, παρουσίασε στο instructables έναν τρόπο να φτιάχνετε puzzle από σκληρά εξώφυλλα παλιών βιβλίων με τη χρήση λέιζερ σε CNC. Εκτός από το CNC, που δυστυχώς ελάχιστοι έχουν, όλα τα υπόλοιπα εργαλεία (templates, προγράμματα…) είναι δωρεάν και εύκολα στη χρήση. Όμως ακόμα και τα CNC δεν είναι τόσο ακριβά πια. Μπορείτε να βρείτε μικρά CNC ακόμα και με κάτω από 100 ευρώ (όπως αυτό εδώ με την μπαταρία λιθίου).
 
Στο βίντεο που ακολουθεί φαίνεται συνοπτικά το project
 
 

 
Περισσότερα σχετικά με τη διαδικασία μπορείτε να δείτε εδώ, ενώ αν θέλετε να δείτε και άλλες κατασκευές με παιχνίδια μπορείτε να πατήσετε εδώ.
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚάντε σπείρωμα σε σωλήνα, με ένα βιδολόγο χειρός με κουκουνάρες
Επόμενο άρθροDIY σφραγίδα από μια παλιά γόμα
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια