Φτιάξτε puzzle από εξώφυλλα παλιών βιβλίων

0
 
Τα puzzle είναι ένας πολύ όμορφος και δημιουργικός τρόπος για να απασχολούνται μικρά παιδιά αλλά και μεγαλύτεροι. Όσοι είναι λίγο μεγαλύτεροι σε ηλικία και δεν είχαν την τύχη (ή την ατυχία) να μεγαλώσουν με βιντεοπαιχνίδια, σίγουρα έχουν φτιάξει δεκάδες puzzle.
 
Αν και τα puzzle πλέον είναι αρκετά οικονομικά υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να φτιάξετε ένα μόνος σας. Οι δύο πιο διαδεδομένοι είναι με μικρή κορδέλα  και με παντογράφο (CNC). Με την κορδέλα φτιάχνουν συνήθως ξύλινα puzzle ενώ με το CNC με τη χρήση lazer μπορείτε να φτιάξετε puzzle από διάφορα υλικά.
 
 
Ο χρήστης CrLz από την ομάδα Kauai Makers, παρουσίασε στο instructables έναν τρόπο να φτιάχνετε puzzle από σκληρά εξώφυλλα παλιών βιβλίων με τη χρήση λέιζερ σε CNC. Εκτός από το CNC, που δυστυχώς ελάχιστοι έχουν, όλα τα υπόλοιπα εργαλεία (templates, προγράμματα…) είναι δωρεάν και εύκολα στη χρήση.
 
Στο βίντεο που ακολουθεί φαίνεται συνοπτικά το project
 
 

 
Περισσότερα σχετικά με τη διαδικασία μπορείτε να δείτε εδώ

Αν θέλετε να συμμετέχετε στις συζητήσεις χωρίς να χρησιμοποιήσετε λογαριασμό του disqus ή κοινωνικών δικτύων, μπορείτε να επιλέξετε να σχολιάσετε ανώνυμα ως επισκέπτης. Απλώς συμπληρώστε ένα οποιοδήποτε όνομα και ένα αληθοφανές email (πχ kanenas@gmail.com) και επιλέξτε το κουτάκι «I'd rather post as a guest».
Τα ανώνυμα σχόλια και όσα περιέρχουν links, απαιτούν επαλήθευση από κάποιον διαχειριστή πριν δημοσιευθούν. Για περισσότερα σχετικά με την πολιτική σχολιασμού της ιστοσελίδας, μπορείτε να διαβάσετε εδώ.