Αν για κάποιο λόγο θέλετε να φτιάξετε μία DIY σφραγίδα με λογότυπο ή σχέδιο, τότε ο πιο απλός τρόπος είναι αυτός που παρουσιάζεται στο βίντεο από το κανάλι TabLeft στο youtube. Με μερικά παλιά απλά υλικά, καταφέρνει να φτιάξει μια αρκετά όμορφη σφραγίδα με το δικό του λογότυπο. 

Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν ήταν

  • Μια μεγάλη γόμα
  • Ένα κομμάτι ξύλου
  • Ένα μικρό πόμολο ντουλαπιού
  • Έναν εκτυπωτή με σιδερότυπο ή χαρτί που μεταφέρει μελάνι

Τα εργαλεία που χρησιμοποίησε

  • Μια πριονοκορδέλα (αλλά αν έχετε ποτηροτρύπανα ξύλου ή τρυπάνι forstner μπορείτε δεν χρειάζεστε κορδέλα)
  • Ένα περιστροφικό τριβείο (μπορείτε και με ταινιολειαντήρα ή και με απλό γυαλόχαρτο)
  • Ένα σετ με κοπίδια
Η γόμα χρησιμοποιήθηκε για τη στάμπα του λογοτύπου. Αφού μεταφέρθηκε το λογότυπο στη γόμα ως πατρόν, σκαλίστηκε με κοπίδι/σκαρπέλο σε σχήμα U.  Αντί για γόμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λινόλεουμ, το οποίο είναι το υλικό που χρησιμοποιείται συνήθως σε σφραγίδες ή και σκληρό φελιζόλ ή γενικά ότι υλικό μπορεί να χαραχτεί σχετικά εύκολα και έχει τη ικανότητα να κρατήσει μελάνι.
Φυσικά, όσο πιο πολλές λεπτομέρειες θα έχει το λογότυπο, τόσο πιο δύσκολο θα είναι και το σκάλισμα. 
Για λαβή χρησιμοποίησε ένα παλιό πόμολο ντουλαπιού και για κύριο μέρος, ένα κομμάτι ξύλου, στο οποίο έφτιαξε μια τυφλή τρύπα ώστε να ταιριάζει η γόμα. 
Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλη τη διαδικασία με την κατασκευή της DIY σφραγίδας από γόμα στο παραπάνω βίντεο από το κανάλι του tableft στο youtube.
 
Αν θέλετε να δείτε μία πιο μόνιμη και πιο ανθεκτική diy σφραγίδα, τότε μπορείτε να πατήσετε εδώ, για να δείτε μια μεταλλική σφραγίδα φτιαγμένη με dremel.
 
 
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠως φτιάχνουμε puzzle από εξώφυλλα παλιών βιβλίων
Επόμενο άρθροΒρείτε εύκολα και γρήγορα το σημείο που έχει κοπεί ένα καλώδιο
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια