Κατασκευή DIY σφραγίδας από μια παλιά γόμα

0
DIY σφραγίδας 
 

Έναν αρκετά απλό τρόπο για δημιουργία DIY σφραγίδας δείχνει ο χρήστης TabLeft στο youtube. Με μερικά παλιά απλά υλικά, καταφέρνει να φτιάξει μια αρκετά όμορφη σφραγίδα με το δικό του λογότυπο. 

 

Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν ήταν

  • Μια μεγάλη γόμα
  • Ένα κομμάτι ξύλου
  • Ένα μικρό πόμολο ντουλαπιού
  • Έναν εκτυπωτή με σιδερότυπο ή χαρτί που μεταφέρει μελάνι

Τα εργαλεία που χρησιμοποίησε

  • Μια πριονοκορδέλα (αλλά αν έχετε ποτηροτρύπανα ξύλου ή τρυπάνι forstner μπορείτε δεν χρειάζεστε κορδέλα)
  • Ένα περιστροφικό τριβείο (μπορείτε και με ταινιολειαντήρα ή και με απλό γυαλόχαρτο)
  • Ένα σετ με κοπίδια
Η γόμα χρησιμοποιήθηκε για τη στάμπα του λογοτύπου. Αφού μεταφέρθηκε το λογότυπο στη γόμα ως πατρόν, σκαλίστηκε με κοπίδι U.  Αντί για γόμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λινόλεουμ, το οποίο είναι το υλικό που χρησιμοποιείται συνήθως σε σφραγίδες ή και σκληρό φενιζόλ ή γενικά ότι υλικό μπορεί να χαραχτεί σχετικά εύκολα και έχει τη ικανότητα να κρατήσει μελάνι.
 
Φυσικά, όσο πιο πολύ λεπτομέρεια θα έχει το λογότυπο τόσο πιο δύσκολο θα είναι και το σκάλισμα. 
 
Για λαβή χρησιμοποίησε ένα παλιό πόμολο ντουλαπιού και για κύριο μέρος ένα κομμάτι ξύλου στο οποίο έφτιαξε μια τυφλή τρύπα ώστε να ταιριάζει η γόμα.


 
Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλη τη διαδικασία με την κατασκευή της DIY σφραγίδας στο παραπάνω βίντεο από το κανάλι του tableft στο youtube
 
 

Αν θέλετε να συμμετέχετε στις συζητήσεις χωρίς να χρησιμοποιήσετε λογαριασμό του disqus ή κοινωνικών δικτύων, μπορείτε να επιλέξετε να σχολιάσετε ανώνυμα ως επισκέπτης. Απλώς συμπληρώστε ένα οποιοδήποτε όνομα και ένα αληθοφανές email (πχ kanenas@gmail.com) και επιλέξτε το κουτάκι «I'd rather post as a guest».
Τα ανώνυμα σχόλια και όσα περιέρχουν links, απαιτούν επαλήθευση από κάποιον διαχειριστή πριν δημοσιευθούν. Για περισσότερα σχετικά με την πολιτική σχολιασμού της ιστοσελίδας, μπορείτε να διαβάσετε εδώ.