Φτιάξτε χάλκινα ράφια με μία πολύ απλή τεχνική

0
diy χάλκινα ράφια
 

Μια πολύ όμορφη ιδέα, για τη δημιουργία ραφιών με χάλκινο φινίρισμα φιλοξενείται στη σελίδα vintagerevivals. Ο χαλκός εκτός από ξεχωριστή ομορφιά έχει και αρκετά χαρακτηριστικά (δεν οξειδώνεται, φυσικό χρώμα, εξαιρετική αντοχή και διάρκεια…) που τον κάνουν ιδανικό για κατασκευές. Όσο και αν φαίνονται δύσκολα αυτά τα χάλκινα ράφια, είναι σχετικά απλά στην κατασκευή. O σκελετός από τα ράφια είναι φτιαγμένος από mdf  και ξύλινα δοκάρια και απλώς έχουν επικαλυφθεί με λεπτά φύλλα χαλκού. 

 κρυφός μηχανισμός στήριξης για ράφια
Το κρέμασμα στον τοίχο έχει γίνει με κρυφό κούμπωμα εσωτερικά του ραφιού. Υπάρχει και έτοιμος μεταλλικός μηχανισμός που μπορείτε να αγοράσετε, αλλά συνήθως είναι σχετικά ακριβός και χρειάζεται είτε κάθετο δράπανο ή πολύ σταθερό χέρι για να γίνει η τυφλή τρύπα στο ράφι .
 
Το σύστημα που χρησιμοποιείται είναι πολύ πιο εύκολο, αν και χρησιμοποιεί περισσότερα ξύλα. Πολύ απλά, αγοράζετε δύο ίδια κομμάτια ξύλου/mdf και τα ενώνετε με δοκάρια αφήνοντας κενό μεταξύ τους. Με ίδιου πλάτους δοκάρια κάνετε το στήριγμα για τον τοίχο το οποίο θα μπαίνει στο κενό που υπάρχει στο ράφι ανάμεσα στα δύο κομμάτια ξύλο/mdf. 
 
 χάλκινα ράφια
Τα φύλλα χαλκού είναι αρκετά λεπτά και δουλεύονται σχετικά εύκολα. Το κόστος τους εξαρτάται από το πάχος του φύλλου. Ένα κομμάτι 40χ60 εκατοστά μπορείτε να το βρείτε από 5 έως 20 ευρώ, αναλόγως πάντα το πάχος.
  
Για πιο αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με αυτή τη κατασκευή, μπορείτε να πατήσετε εδώ για να διαβάσετε την αυθεντική δημοσίευση (η ιστοσελίδα είναι στα Αγγλικά).
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΦτιάξτε φύλλα πλαστικού από πλαστικές σακούλες
Επόμενο άρθρο4 χρήσιμα βοηθήματα για το φαλτσοπρίονο
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια