Στο διαδίκτυο υπάρχουν αρκετοί οδηγοί για το πως μπορείτε να κατασκευάσετε μία αλυσίδα. Ο τρόπος δεν διαφέρει και πάρα πολύ από μέθοδο σε μέθοδο, καθώς όλες ακολουθούν την κλασσική τεχνική με την οποία κατασκευάζονται εδώ και αιώνες. Ειδικά για χάλκινη αλυσίδα, ένας από τους καλύτερους οδηγούς είναι αυτός του youtuber pocket83

Ένα πολύ απλό ξύλινο βοήθημα του επιτρέπει να κόβει γρήγορα και σωστά αρκετούς κρίκους

Η δική του τεχνική είναι εξαιρετικά απλή και γρήγορη, με το μεγαλύτερο πλεονέκτημα είναι ότι  δεν χρησιμοποιεί κάποιο ακριβό εργαλείο. Όλη η διαδικασία γίνεται με ένα σιδεροπρίονο, μία πένσα και ένα απλό ξύλινο βοήθημα.

Η χάλκινη ράβδος που χρησιμοποιεί για να φτιάξει την αλυσίδα, προέρχεται από κοινό ηλεκτρικό καλώδιο (μονόκλωνο) που πωλείται σε όλα τα ηλεκτρολογικά καταστήματα. 

Συμβουλή
Επειδή τα καινούργια χάλκινα καλώδια δεν είναι και τόσο φθηνά, αν θέλετε να το κάνετε σε μεγάλη κλίμακα, τότε ένα καλό μέρος για να βρείτε χάλκινα καλώδια σε καλή τιμή είναι οι μάντρες που αγοράζουν παλιοσίδερα. Ο χαλκός δεν σκουριάζει, ενώ δεν σας πειράζει αν τα καλώδια είναι κομμένα σε μικρά κομμάτια.

χάλκινες αλυσίδες

Παρότι δεν κλείνει τους κρίκους με κάποια κόλληση -γίνεται αν θέλετε- η αλυσίδα είναι αρκετά ανθεκτική. Σε ένα τεστ που έκανε ο ίδιος φάνηκε ότι μπορεί να αντέξει 20 λίβρες πίεση χωρίς να ανοίξουν (δηλαδή περίπου 9 κιλά).

Δείτε αναλυτικά την διαδικασία στο παρακάτω βίντεο από το κανάλι του pocket83.

Διαφήμιση
ΠΗΓΗpocket83
Προηγούμενο άρθροReview: Onda V10 Pro, ένα οικονομικό 10ίντσο τάμπλετ
Επόμενο άρθροDIY αυτόματος υδραυλικός γρύλος αυτοκινήτου

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός (αν και απαιτείται email, δεν είναι απαραίτητο να συμπληρώσετε το πραγματικό σας email για να δημοσιευθεί το σχόλιο).
Όλα τα ανώνυμα σχόλια απαιτούν επαλήθεση πριν την δημοσίευση.
Υβριστικά ή spam σχόλια δεν δημοσιεύονται!

Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια