Αφαιρέστε εύκολα κολλημένες βίδες και πρόκες από ξύλο με ένα ποτηρότρυπανο

0
 
 

Μια έξυπνη λύση για να αφαιρείτε σπασμένες ή κολλημένες βίδες και πρόκες  χωρίς να καταστρέψετε το ξύλο παρουσίασε στο Youtube ο Chuck Miller. Η συμβατική μέθοδος θα ήταν να προσπαθούσατε με μία πένσα, σφυρί ή λοστό να τραβήξετε τη βίδα/πρόκα. Αν πρόκειται για πρόκα και δεν έχει κολλήσει αρκετά μπορεί να βγει με χτύπημα από κάτω με ένα κατσαβίδι ή πόντα χειρός. Αν πρόκειται για βίδα όμως αυτό είναι αδύνατο.

  Η ιδέα είναι να χρησιμοποιήσετε ένα ποτηροτρύπανο με διάμετρο λίγο παραπάνω από αυτή της βίδας/πρόκας. Με αυτό το τρόπο, θα έχετε μια καθαρή τρύπα που μπορεί εύκολα να στοκαριστεί, χωρίς να καταστραφεί κάποιο άλλο κομμάτι. Δυστυχώς στην αγορά δεν κυκλοφορούν ευρέως ποτηροτρύπανα ξύλου με μικρή διατομή (συνήθως υπάρχουν από 14 χιλιοστά και πάνω. Στο Ebay φυσικά υπάρχουν ακόμα και με 3 χιλιοστά διάμετρο).
 
Αυτό το πρόβλημα έρχεται να λύσει η ιδέα του Chuck Miller. Χρησιμοποιεί ένα απλό σωλήνα αλουμινίου τον οποίο τον έκοψε με ένα σιδηροπρίονο δημιουργώντας δόντια σαν το ποτηροτρύπανο. Στη συνέχεια κόλλησε ταινία για να μπορεί να συγκρατηθεί ο σωλήνας από το δράπανο και το χρησιμοποίησε σαν ποτηροτρύπανο για να αφαιρέσει τη βίδα. Όλη η διαδικασία στο παρακάτω βίντεο
 

 

 
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθρο10 DIY τραπέζια σαλονιού που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας
Επόμενο άρθροΟ πιο εύκολος και ασφαλής τρόπος για να ξεμοντάρετε μια παλέτα

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός (αν και απαιτείται email, δεν είναι απαραίτητο να συμπληρώσετε το πραγματικό σας email για να δημοσιευθεί το σχόλιο).
Όλα τα ανώνυμα σχόλια απαιτούν επαλήθεση πριν την δημοσίευση.
Υβριστικά ή spam σχόλια δεν δημοσιεύονται!

Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια