Φτιάξτε τα δικά σας φακελάκια τσαγιού

0

Τα φακελάκια τσαγιού είναι αρκετά οικονομικά. Με λιγότερο από 2 ευρώ μπορείτε να βρείτε μια καλή συσκευασία με 20 φακελάκια. Όμως τα περισσότερα από αυτά είναι εισαγόμενα, κυρίως από την Ασία. Στην Ελλάδα όμως έχουμε τις δικές μας πολύ όμορφες ποικιλίες τσαγιού. Αν κάποιος δεν έχει τη δυνατότητα να τις μαζέψει μόνος του, τότε μπορεί πολύ εύκολα να τις βρει σε παραδοσιακά καταστήματα ή λαϊκές αγορές στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδος.

 
Συνήθως πωλούνται χύμα ως αποξηραμένα και χρησιμοποιούνται με το κλασσικό σουρωτήρι. Μπορείτε όμως πολύ εύκολα να φτιάξετε τα δικά σας φακελάκια τσαγιού με το δικό σας τσάι. Η κατασκευή είναι πάρα πολύ εύκολη, και τα υλικά πολύ απλά.

Τι θα χρειαστείτε

  • Τσάι, τίλιο, χαμομήλι ή ότι άλλο αφέψημα θέλετε
  • Φίλτρα καφέ 
  • Ραπτομηχανή με λευκή βαμβακερή κλωστή (προαιρετικά)
  • Νήμα κουζίνας
  • Συρραπτικό με ανοξείδωτα καρφιά (προαιρετικό)
  • Ένα κομμάτι χοντρό χαρτί

Διαδικασία

Μπορείτε να το κάνετε με αρκετές παραλλαγές, αναλόγως τι υλικά διαθέτετε. Μία παραλλαγή είναι να ράψετε τα φίλτρα καφέ με τη ραπτομηχανή σε σχήμα φακέλου (κόβοντας δύο ορθογώνια κομμάτια και ράβοντας τα μαζί) ή απλώς να τα κάνετε σε σχήμα κυκλικού πουγκιού, δεμένα με τη κλωστή στο πάνω μέρος, αν δεν έχετε ραπτομηχανή. Με τη ραπτομηχανή το αποτέλεσμα θα είναι αισθητικά καλύτερο και θα χρησιμοποιήσετε πιο λίγα φίλτρα καφέ.
 
Την κλωστή την πιάνετε με το φακελάκι ή το πουγκί με ένα συρραπτικό. Επίσης με το συρραπτικό την ενώνετε σε ένα κομμάτι χαρτί, ώστε να μην πέφτει μέσα στο φλιτζάνι.
 
Η κλωστή που θα δέσετε το φακελάκι/πουγκί καλό να είναι μαγειρική κλωστή αλλιώς θα πρέπει να βρείτε φυσική λευκή χωρίς χρωστικές (λευκή βαμβακερή είναι μια καλή λύση). Επίσης τα καρφιά του συρραπτικού θα πρέπει να είναι απλά ανοξείδωτα και σίγουρα όχι πολύχρωμα.
  

Αν θέλετε να συμμετέχετε στις συζητήσεις χωρίς να χρησιμοποιήσετε λογαριασμό του disqus ή κοινωνικών δικτύων, μπορείτε να επιλέξετε να σχολιάσετε ανώνυμα ως επισκέπτης. Απλώς συμπληρώστε ένα οποιοδήποτε όνομα και ένα αληθοφανές email (πχ denexo@mail.gr) και επιλέξτε το κουτάκι «Θα προτιμούσα να σχολιάσω ως επισκέπτης».
Τα ανώνυμα σχόλια και όσα περιέχουν links, απαιτούν επαλήθευση από κάποιον διαχειριστή πριν δημοσιευθούν. Για περισσότερα σχετικά με την πολιτική σχολιασμού της ιστοσελίδας, μπορείτε να διαβάσετε εδώ.