Φτιαξτέ μόνοι σας αποσμητικό ρούχων (febreze)

1
DSC01722Οι δυσάρεστες οσμές στα ρούχα κάποιες φορές είναι πολύ επίμονες. Συχνά δε φεύγουν ούτε με τη πλύση. Στο εμπόριο υπάρχουν διάφορα προϊόντα που μπορούν να τις αφαιρέσουν και να δώσουν ένα ευχάριστό άρωμα στα ρούχα.

 
Μπορείτε όμως να κάνετε ένα αντίστοιχο τέτοιο προϊόν μόνοι σας,πολύ εύκολα και πολύ οικονομικά.
Τα υλικά που χρειάζεστε υπάρχουν σίγουρα κάπου μέσα στο σπίτι ήδη.

Υλικά

 
  • Σπρέι
  • Μαλακτικό της αρεσκείας σας
  • Baking Soda ή λευκό ξύδι
  • Νερό
 

Διαδικασία

Αν το σπρέι δε είναι καινούργιο,το πλένουμε πάρα πολύ καλά.Καλό είναι να μη είναι από κάποιο χημικό κουζίνας. Αν είναι τότε κάντε πολύ επιμελές πλύσιμο.
Έπειτα βάλτε το νερό, το μαλακτικό και τη baking soda στο δοχείο και ανακατεύετε πολύ καλά.
Αντί για baking σόδα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και λευκό ξύδι.
Η δοσολογία δε έχει τόση σημασία και έχει να κάνει με το τι είδους μαλακτικό θα χρησιμοποιήσετε.Αν είναι συμπυκνωμένο θέλει λιγότερο αν όχι,περισσότερο.
Σε δοχείο 500ml συνήθως χρησιμοποιούν 2 κουταλιές σόδας και 100 ml μαλακτικό(1/5) αν δε είναι συμπυκνωμένο.Συμπυκνωμένο βάλτε λιγότερο. Αν σας φανεί πολύ έντονο μπορείτε να αραιώσετε ή να προσθέσετε αν σας φανεί πολύ ασθενές.
 
Και μπορείτε να ψεκάσετε ελεύθερα τα ρούχα σας και να αποκτήσουν τη φρεσκάδα και το άρωμα που θέλετε.

Αν θέλετε να συμμετέχετε στις συζητήσεις χωρίς να χρησιμοποιήσετε λογαριασμό του disqus ή κοινωνικών δικτύων, μπορείτε να επιλέξετε να σχολιάσετε ανώνυμα ως επισκέπτης. Απλώς συμπληρώστε ένα οποιοδήποτε όνομα και ένα αληθοφανές email (πχ kanenas@gmail.com) και επιλέξτε το κουτάκι «I'd rather post as a guest».
Τα ανώνυμα σχόλια και όσα περιέρχουν links, απαιτούν επαλήθευση από κάποιον διαχειριστή πριν δημοσιευθούν. Για περισσότερα σχετικά με την πολιτική σχολιασμού της ιστοσελίδας, μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

  • Ματούλα

    Αν και το κανονικό Febreze είναι σίγουρα καλύτερο έχει αρκετά καλά αποτελέσματα και αυτό.