Πως να κάνετε ελικοειδή καλώδια μέσα σε λίγα λεπτά

0
DIY ελικοειδή καλώδια

Τα ελικοειδή καλώδια αρκετές φορές, είναι πολύ χρήσιμα. Συνήθως τα συναντάμε σε καλώδια τηλεφώνων ή άλλων εμπορικών συσκευών, αλλά αυτό που δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι, είναι ότι μπορούμε να μετατρέψουμε μόνοι μας οποιοδήποτε κοινό καλώδιο σε ελικοειδές. Η διαδικασία είναι πάρα πολύ απλή και γρήγορη, ενώ έχει και μηδενικό κόστος.

 
Βαθμός Δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος κατασκευής
0
Χρόνος κατασκευής
5 λεπτά
 

Υλικά 

  • Καλώδιο
  • Στρογγυλό αντικείμενο (στυλό,κατσαβίδι,σωλήνας…)
  • Πιστολάκι ή καμινέτο αέρος
  • Ταινία
 
DSC01601 

Διαδικασία

 

DSC01602Δένουμε τη μια άκρη του καλωδίου με τη ταινία στη μία άκρη του αντικειμένου και αρχίζουμε να τυλίγουμε σφιχτά το καλώδιο γύρω από το κυκλικό αντικείμενο που έχουμε. Όταν φτάσουμε στη άλλη άκρη, δένουμε και αυτή με ταινία.
Με το πιστολάκι ή με το καμινέτο αέρος, ζεσταίνετε το καλώδιο. Το καλώδιο πρέπει να ζεσταθεί αρκετά αλλά όχι τόσο που να λιώσουν τα πλαστικά. Εγώ με το καμινέτο στους 300 βαθμούς μου πήρε 3-4 λεπτά.
Όταν πιστεύουμε ότι έχει ζεσταθεί αρκετά, σταματάμε και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Τότε το αφαιρούμε από το αντικείμενο και είναι έτοιμο προς χρήση.

 

DSC01605Δυστυχώς δεν θα κρατήσει για πάντα στην ίδια καλή κατάσταση, αλλά η διαδικασία είναι πολύ εύκολη και γρήγορη και έτσι μπορείτε να την κάνετε όσο συχνά θέλετε.
Τα καλώδια που έχουν πιο σκληρή μόνωση, είναι λίγο πιο κατάλληλα για αυτή την διαδικασία.
Αρχική ιδέα : Instructables

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροLinux – Αλλάξτε εύκολα χρώμα στα εικονίδια των φακέλων (Ubuntu)
Επόμενο άρθροΜάθετε τα Shortcuts (συντομεύσεις) κάθε ιστοσελίδας
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια