Πως καθαρίζουμε τα γυαλόχαρτα

0
 
πως καθαρίζουμε τα γυαλόχαρτα

 

Τα γυαλόχαρτα έχουν τη τάση να στομώνουν μετά από κάποια χρήση. Ειδικά αν γίνεται χρήση σε υπολείμματα βαφών η άλλων χημικών προϊόντων.
 
Όταν στομώνουν, δεν είναι πλέον λειτουργικά και πρέπει είτε να τα καθαρίσουμε ή να χρησιμοποιήσουμε κάποιο άλλο. Δυστυχώς όμως δεν είναι δωρεάν και κάποια έχουν σημαντικό κόστος (όπως τα γυαλόχαρτο για τους ταινειολειαντήρες).
Υπάρχουν όμως αρκετοί τρόποι να τα καθαρίσουμε ώστε να είναι έτοιμα προς χρήση πάλι. Ας δούμε λοιπόν πως καθαρίζουμε τα γυαλόχαρτα. 
 

1Γόμα Γυαλόχαρτου

Αν και δεν θα την βρείτε εύκολα σε ελληνικά καταστήματα (αν κάποιος την έχει βρει κάπου, μπορεί να το προσθέσει στα σχόλια) είναι αρκετά διαδεδομένη στο εξωτερικό. Είναι σχετικά οικονομική και ιδιαίτερα αποτελεσματική.
Αυτό που κάνει είναι ότι αφαιρεί όλα τα υλικά που κολλάνε πάνω στο γυαλόχαρτο ακριβώς όπως λειτουργεί και η γόμα. Δηλαδή είτε τρίβοντάς τη πάνω στο γυαλόχαρτο ή το γυαλόχαρτο πάνω σε αυτή. Χρησιμοποιείται κυρίως σε επαγγελματικούς ταινιολειαντήρες.
 

2Βιολογικό Καθαριστικό

Ο δεύτερος τρόπος, είναι με βιολογικά καθαριστικά σπιτιού γενικής χρήσης. Υπάρχουν σε όλα τα Σούπερ μάρκετ τώρα και είναι λίγο πιο ακριβά από τα κανονικά. Ο λόγος για τη χρησιμοποίηση βιολογικού καθαριστικού είναι ότι δε περιέχει χημικά και διαβρωτικά που ίσως χαλάσουν το γυαλόχαρτο.
 
Η διαδικασία είναι απλή, το βρέχετε λίγο, ρίχνετε καθαριστικό, το καθαρίζετε με ένα πανί μέχρι να φύγουν τα υπολείμματα ή με μια απαλή βούρτσα και τα ξεπλένετε.
 
Καλό θα είναι το καθαριστικό να είναι άοσμο για να μην υπάρχουν προβλήματα όταν χρησιμοποιείται το γυαλόχαρτο.
Υπάρχει περίπτωση το βελκρο (αν υπάρχει) να μη κολλάει τόσο καλά όσο πριν, αλλά θα κολλάει.
 

3Μαλακή σόλα παπουτσιού

 

Αυτός ο τρόπος δε είναι αρκετά διαδεδομένος, αλλά πιστέψτε με είναι αποτελεσματικός.
 
Αυτό που χρειάζεσαι είναι μαι παλιά μαλακή σόλα ενός παπουτσιού. Αυτή είναι η λευκή σόλα, συνήθως υπάρχει σε καλοκαιρινά παπούτσια, στα σταράκια, σε παντόφλες  η συνήθως στις γαλότσες. Οι πιο πολλές γαλότσες νομίζω έχουν αυτή τη σόλα. Στα αγγλικά ονομάζεται Crepe Rubber Sole.
 
Ίδια διαδικασία με τη γόμα πιο πάνω, το αφήνετε να τριφτεί πάνω στο γυαλόχαρτο στο μηχάνημα (ταινιολειαντηρα ή οποίο άλλο τριβείο) και σιγά σιγά φεύγουν τα υπολείμματα.
 

4Ατόφιο Πολυκαρβονικά φύλλα / Πλεξιγκλάς

Αυτό ο τρόπος δεν είναι διαδεδομένος. Ο συγγραφέας της ιδέας υποστηρίζει ότι κάνει θαύματα. Τα πολυκαρβονικα φύλλα κ το πλεξιγκλάς είναι ένα είδος πλαστικού γυαλιού με αρκετά πλεονεκτήματα. Χρησιμοποιείται συνήθως σε υπαίθρια στέγαστρα, θερμοκήπια…
 
Ίδια διαδικασία με τον παραπάνω, παίρνετε ένα πολυκαρβονικο φύλλο και το αφήνετε να τριφτεί πάνω στο γυαλόχαρτο μέχρι να καθαρίσει..
 

 

Προηγούμενο άρθροΜαγνητισμός και Απομαγνητισμός Εργαλείων
Επόμενο άρθροΠως φτιάχνουμε σιδερένιους πασσάλους (παλούκια) σε λίγα λεπτά
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια