Πως φτιάχνουμε σιδερένιους πασσάλους (παλούκια) σε λίγα λεπτά

0
DIY παλούκια
Οι σιδερένιοι πάσσαλοι είναι απαραίτητοι για το κήπο και τη κτηνοτροφία. Το κακό είναι ότι είναι αρκετά εύκολο να χαθούν, ειδικά αν η βλάστηση είναι αρκετή. Έτσι πάντα έχω αρκετούς στη αποθήκη. Συνήθως τους αγόραζα από ένα σιδηρουργό 3 ευρώ τον ένα. Σήμερα όμως που πήγα να αγοράσω τους είχε ανεβάσει στα 5 ευρώ. Επειδή μου φάνηκε λίγο κοροϊδία αποφάσισα να φτιάξω τους δικούς μου με κόστος λιγότερο από μισό ευρώ σε περίπου 10 λεπτά.
 
Είναι πάρα πολύ απλή η διαδικασία, απλώς χρειάζεται να έχετε κάποια εργαλεία.
 

Απαραίτητα υλικά για DIY παλούκια

DSC00298-tile

Αναλώσιμα

  • Μια μπετοβεργα(μεσαίου πάχους)
  • Ένα μεταλλικός κρίκος

Εργαλεία

  • Ένα γωνιακός τροχός με δίσκο κοπής μέταλλων ή ένα σιδεροπρίονο
  • Μια μέγκενη
  • Ένας δίδυμος τροχός η ένας ταινιολειαντηρας
  • Ένα φλόγιστρο προπανίου
  • Μια μικρή βαριοπούλα

Διαδικασία

Κόβουμε τη μπετοβεργα στο μήκος που θέλουμε (όσο θέλουμε να μπαίνει στο έδαφος συν άλλα 5-6 περίπου εκατοστά)
Στερεώνουμε τη κομμένη μπετοβεργα στη μέγκενη με 2-3 εκατοστά σφιγμένα στη μέγκενη και όλο το υπόλοιπο κομμάτι να είναι από πάνω.
Παίρνουμε το φλόγιστρο και με αρκετή δυνατή φλόγα θερμαίνουμε το σημείο ακριβώς πάνω από τη μέγκενη.Το θερμαίνουμε μέχρι να πυρωθεί πάρα πολύ καλά και να μπορεί να λυγίζει.
Όταν πυρώνει αρκετά αρχίζουμε να τραβάμε τη μπετοβεργα μέχρι να γίνει ορθή γωνία.
Το βγάζουμε γρήγορα από τη μέγκενη και το θερμαίνουμε ξανά ώσπου να πυρώσει πάλι.
Το  βάζουμε σε ένα σταθερό σημείο (πάγκο εργασίας η τσιμεντένιο δάπεδο) και περνάμε το κρίκο στη γωνιά και με μια μικρή βαριοπούλα αρχίζουμε να χτυπάμε το κομμάτι μέχρι να κλείσει η μπετοβεργα κάπως σα κύκλο.
Αν ο κρίκος είναι λεπτός καλό είναι να βάλουμε την ώρα που το χτυπάμε ένα άλλο κομμάτι μπετοβεργα ανάμεσα ώστε να μπορέσει να γίνει ο κύκλος πιο άνετα.
Έπειτα αφού το κρυώσουμε αρχίζουμε να τροχίζουμε τη βάση του σε ένα δίδυμο τροχό η ένα ταινιολειαντηρα μέχρι να γίνει μυτερό σχετικά 
Μετά το βάφουμε με μίνιο αν θέλουμε να προλάβουμε τη σκουριά.

Αν θέλετε να το κάνετε λίγο πιο εύκολο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 2πλό φλόγιστρο ή να φτιάξετε ένα αυτοσχέδιο κουρμπαρδόρο.

 
DSC00317-1 

Και τέλος, έτοιμα τα DIY παλούκια.
Εμένα μου πήρε περίπου 10 λεπτά. και μου κόστισε μισό ευρώ περίπου (15 λεπτά ο κρίκος και 30 λεπτά το κομμάτι της μπετόβεργας)

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠως καθαρίζουμε τα γυαλόχαρτα
Επόμενο άρθροΦτιάχνω DIY ζώνη εργαλείων με λινάτσα
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια