Μαγνητισμός και Απομαγνητισμός Εργαλείων

0
Τα μαγνητικά εργαλεία είναι πολύ χρήσιμα. Στην αγορά κυκλοφορούν αρκετά, ειδικά κατσαβίδια με μαγνητική μύτη, που βολεύουν αρκετά όταν θέλουμε να ξεβιδώσουμε ή να βιδώσουμε σε δύσκολα σημεία. Βέβαια άλλες φορές το να είναι μαγνητισμένο ένα εργαλείο ίσως είναι μειονέκτημα.
 
Γιαυτό μια εναλλακτική λύση για να μην αγοράζουμε 2 φορές το ίδιο εργαλείο, είναι να τα μαγνητίζουμε και να τα απομαγνητίζουμε όποτε θέλουμε.

 

Υπάρχουν φυσικά στη αγορά, ειδικά εργαλεία αρκετά φτηνά, που μπορούν να κάνουν αυτή τη δουλειά για εσάς, σαν αυτά εδώ 1 και 2.
 
Αλλά υπάρχει και πιο απλός τρόπος για να το κάνετε χωρίς την αγορά κανενός εργαλείου.

Μαγνητισμός εργαλείων


Υπάρχουν 2 τρόποι, ο πολύ απλός και ο απλός.
  

Πολύ Απλός Τρόπος

Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι ένας μαγνήτης και το εργαλείο που θέλουμε να μαγνητίσουμε.

Διαδικασία

 
Απλώς ακουμπάμε το μαγνήτη στο αντιδιαμετρικό μεταλλικό σημείο της άκρης του εργαλείου. Για παράδειγμα για το κατσαβίδι, στο σημείο που τελειώνει η λαβή. Στην συνέχεια το σέρνουμε προς την άκρη.
Αυτό το επαναλαμβάνουμε 5-10 φορές και έχει μαγνητιστεί. Βέβαια δεν θα πρέπει να το σέρνουμε πίσω, αλλά να το τραβάμε στην άκρη και να το επανατοποθετούμε στην αρχή.
 

Απλός Τρόπος

Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι μια μπαταρία (μεγάλη πλακέ καλύτερα),ένα χάλκινο καλώδιο και το εργαλείο που θέλουμε να μαγνητίσουμε.

Διαδικασία

 
Παίρνουμε το χάλκινο καλώδιο  και το γυμνώνουμε στις 2 άκρες. Ενώνουμε την μια, στον ένα πόλο της μπαταρίας, και τυλίγουμε το καλώδιο γύρω από το εργαλείο αρκετές φορές, καλύπτοντας το μεγαλύτερο μέρος του και ενώνουμε την άλλη άκρη με τον άλλο πόλο της μπαταρίας.
 
Υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθούν σπίθες γιαυτό καλό είναι να φοράτε γυαλιά προστασίας και γάντια.
Αν δεν πετύχετε το επιθυμητό μαγνητισμό με τη πρώτη φορά, επαναλάβατε όσες φορές χρειαστεί, προσέχοντας πάντα να βάζετε τις άκρες των καλωδίων, στον ίδιο πόλο της μπαταρίας που τους είχατε βάλει στην αρχή.
 

Απομαγνητισμός εργαλείων


Υπάρχουν δύο τρόποι. Ένας απλός και ένα λίγο πιο πολύπλοκος.

1. Ο απλός

Διαδικασία

Απλώς αφήνουμε να πέσει το εργαλείο που θέλουμε να απομαγνητίσει κάτω(καλύτερα σε τσιμέντο για να μη μείνει σημάδι) κάποιες φορές και θα έχει απομαγνητίσει.

 

2. Ο πιο πολύπλοκος 

Διαδικασία

Χρειάζεται ένα παλιό ηλεκτρονικό μετασχηματιστή. Πιο αναλυτικά μπορείτε να δείτε εδώ. Είναι σχετικά απλό να τον κατασκευάσεις.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑκόνισμα Ψαλιδιών
Επόμενο άρθροΠως καθαρίζουμε τα γυαλόχαρτα

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός (αν και απαιτείται email, δεν είναι απαραίτητο να συμπληρώσετε το πραγματικό σας email για να δημοσιευθεί το σχόλιο).
Όλα τα ανώνυμα σχόλια απαιτούν επαλήθεση πριν την δημοσίευση.
Υβριστικά ή spam σχόλια δεν δημοσιεύονται!

Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια