DIY κάθετος οδηγός για σπειρώματα (κολαουζιέρα)

0
diy κολαουζιέρα πάγκου

Πριν αρκετό καιρό είχαμε δει την μετατροπή ενός χαλασμένου δράπανο σε αυτόματη κολαουζιέρα πάγκου. Σήμερα θα δούμε μία παρόμοια κατασκευή, αυτή τη φορά μία χειροκίνητη κολαουζιέρα πάγκου.

κάθετος οδηγός
Το φωτογραφικό εξάρτημα που χρησιμοποίησε

Η κατασκευή ανέβηκε πριν λίγο καιρό στο instructables και ουσιαστικά αντιγράφει επαγγελματικά εμπορικά μοντέλα. Ως κατασκευή δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη, αρκεί φυσικά να βρείτε τον κάθετο οδηγό. Ο δημιουργός χρησιμοποίησε ένα έτοιμο εξάρτημα ακριβείας από παλιό φωτογραφικό εξοπλισμό (ήταν από ένα Ρώσικο εξάρτημα για μεγέθυνση φωτογραφιών). Δυστυχώς δεν είναι και τόσο εύκολο να βρείτε κάτι αντίστοιχο -φυσικά αν βρείτε θα είναι εξαιρετικό- αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάτι αντίστοιχο (πχ κάθετο οδηγό για δράπανο).

Το πλεονέκτημα αυτού του εργαλείου είναι η απόλυτη ακρίβεια. Και σε ότι αναφορά την θέση και το βάθος του σπειρώματος αλλά και όσο αναφορά την γωνία, αφού το σπείρωμα θα είναι εντελώς κάθετο.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροDIY καμίνι σε φούρνο μικροκυμάτων
Επόμενο άρθροDIY Industrial γραφείο υπολογιστή
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια