DIY οδηγός για καβίλιες (καβιλιέρα) από 3D εκτυπωτή

0
3d printed καβιλιέρα

H καβιλιέρα χειρός είναι ένας ειδικό εργαλείο που μας βοηθά να κάνουμε τρύπες για ενώσεις με καβίλιες. Στο εμπόριο θα βρείτε αρκετούς τύπους, από αρκετά απλούς έως λίγο πιο επαγγελματικούς, όπως πχ αυτόν εδώ. Όμως αν έχετε λίγα εργαλεία και μεράκι μπορείτε να φτιάξετε και μόνοι σας μία καβιλιέρα χειρός, ίσως και ακόμα καλύτερη και από αυτές του εμπορίου. Βέβαια αν δεν έχετε τέτοια εμπειρία, υπάρχει και η λύση του 3D εκτυπωτή.

Τα πλεονεκτήματα της λύσης του 3D εκτυπωτή είναι ότι η κατασκευή γίνεται αυτόματα και είναι σχετικά εύκολο να “πειραχθεί” το μοντέλο. Έτσι μπορείτε να φτιάξετε την καβιλιέρα όπως την θέλετε. Ένας καλός και αναλυτικός οδηγός με το πως μπορείτε να φτιάξετε μία καβιλιέρα χειρός, ανέβηκε πρόσφατα σε ένα instructable από τον χρήστη dobataloud. Στον οδηγό θα δείτε όλα τα στάδια που πρέπει να ακολουθήσετε, καθώς και τα υλικά που χρειάζονται (πχ ρουλεμάν). Φυσικά υπάρχουν και όλα τα απαραίτητα αρχεία. Το μοντέλο αυτό είναι σχετικά απλό, οπότε δεν έχει -ακόμα- την δυνατότητα για ρυθμιζόμενη κλίση.

Φυσικά δεν είναι η μοναδική 3D printed καβιλιέρα που υπάρχει στο ίντερνετ. Στο thingiverse υπάρχουν αρκετά μοντέλα και συνεχώς ανεβαίνουν και νέα. Μερικά από αυτά τα βλέπετε και στην παραπάνω συλλογή.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΜεγαλύτερη αντοχή στις 3D κατασκευές με έξυπνο infill
Επόμενο άρθροReview: Φορτιστής μπαταρίας αυτοκινήτου Ultimate Speed ULGD 3.8 B1
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια