(Μάλλον) H πρώτη DIY CNC αμμοβολή

0
diy cnc ammovoli

Στο διαδίκτυο θα βρείτε αρκετές ιδέες για DIY CNC. Οι περισσότερες αφορούν CNC λέιζερ ή CNC φρέζα. Αν και υπάρχουν και μερικές άλλες παραλλαγές, μέχρι σήμερα δεν φαίνεται να υπήρχε καμία δημοσιευμένη προσπάθεια για CNC με αμμοβολή. Φυσικά υπάρχουν -πανάκριβα- εμπορικά μοντέλα με CNC αμμοβολή για επιγραφές και σχέδια σε γυαλί και αλουμίνιο, όμως κανένας δεν φαίνεται να είχε προσπαθήσει μία DIY εκδοχή.

Αυτό παρατήρησε και ένας Γάλλος μηχανικός και σκέφθηκε να προσπαθήσει να δημιουργήσει αυτός την πρώτη αυτοσχέδια CNC αμμοβολή. Όσο και να φανεί περίεργο, η κατασκευή δεν ήταν πάρα πολύ δύσκολη. Ο σκελετός βασίστηκε σε ένα φθηνό, Κινέζικο CNC (αυτή τη στιγμή κοστίζουν λιγότερο από 150-200 ευρώ) και τα υπόλοιπα μέρη είναι κλασσικά εξαρτήματα αμμοβολής που μπορείτε να βρείτε πολύ εύκολα στο εμπόριο. 

diy cnc αμμοβολή
Η «δεξαμενή» της άμμου δεν είναι τίποτα άλλο από ένα πλαστικό δοχείο αναψυκτικού, το οποίο λειτουργεί με την βοήθεια της βαρύτητας (πάνω είναι η εισαγωγή του πεπιεσμένου αέρα για την συμπίεση και κάτω η εξαγωγή.

Όπως αναφέρει και ο ίδιος, παρότι είναι λειτουργικό δεν είναι και τόσο πρακτικό. Ο βασικός λόγος είναι ότι για δεξαμενή άμμου χρησιμοποίησε ένα πλαστικό μπουκάλι από αναψυκτικό, οπότε η χωρητικότητα δεν είναι πολύ μεγάλη. Επίσης ένα άλλο πρόβλημα είναι ότι δεν έχει κάποιο σύστημα αναρρόφησης για την άμμο στην επιφάνεια εργασίας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να βουλώνει το στόμιο κάθε λίγα λεπτά. 

Παρόλα αυτά, είναι μία αρκετά καλή προσπάθεια και σίγουρα μας δείχνει ότι δεν είναι και τόσο δύσκολο να μετατρέψει κάποιος ένα κοινό CNC, σε CNC αμμοβολής. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στην σελίδα του δημιουργού πατώντας εδώ.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠως μπορούμε να φτιάξουμε ένα πέτρινο πάγκακι
Επόμενο άρθροDIY ξύλινος υπολογιστής με αθόρυβη λειτουργία

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός (αν και απαιτείται email, δεν είναι απαραίτητο να συμπληρώσετε το πραγματικό σας email για να δημοσιευθεί το σχόλιο).
Όλα τα ανώνυμα σχόλια απαιτούν επαλήθεση πριν την δημοσίευση.
Υβριστικά ή spam σχόλια δεν δημοσιεύονται!

Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια