Πανέξυπνο φρεζάρισμα ξύλου με ένα παγκοπρίονο

0
φρεζάρισμα με παγκοπρίονο

Ο Izzy Swan είναι ένας από τους γνωστούς δημιουργούς στο Youtube. Ασχολείται κυρίως με ξυλοκατασκευές και η αλήθεια είναι ότι αρκετές από τις δημιουργίες του είναι πραγματικά πολύ έξυπνες.  Ίσως το πιο χαρακτηριστικό του γνώρισμα είναι οι πρωτότυπες πατέντες που κάνει με διάφορα εργαλεία. Για παράδειγμα πριν λίγο καιρό κατάφερε να «τορνάρει» ένα ξύλινο μπολ στο παγκοπρίονο και κατασκεύασε ένα τριβείο δίσκου σε κολωνάτο δράπανο.

Χτες ανέβασε άλλη μία πανέξυπνη πατέντα, αυτή τη φορά στο λογαριασμό του στο Instagram. Εκεί σε ένα μικρό βιντεάκι δείχνει, εν συντομία, πως κατάφερε να φρεζάρει ένα ξύλινο δοκάρι χρησιμοποιώντας μόνο ένα παγκοπρίονο.

φρεζάρισμα με παγκοπρίονο

Το δοκάρι ακουμπώντας σε ένα οδηγό περνάει λοξά από τον δίσκο και αυτό δημιουργεί μια εσωτερική καμπύλη. Λογικά όλο αυτό γίνεται σταδιακά, με αρκετά περάσματα ανά μερικά χιλιοστά. Αν και προφανώς έχει μεγάλη επικινδυνότητα, είναι αρκετά έξυπνο και ίσως ο μοναδικός τρόπος που μπορεί να γίνει ένα τόσο μεγάλο καμπυλωτό φρεζάρισμα χωρίς κάποια πολύ εξειδικευμένη φρέζα.

Σίγουρα μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα ανεβάσει κάποιο βίντεο όπου θα φαίνεται αυτή η τεχνική. Όταν ανεβεί θα προστεθεί στο άρθρο.

Διόρθωση

Τελικά δεν ήταν πρωτότυπη πατέντα του Izzy Swan. Είναι μία τεχνική που από ότι φαίνεται έχει χρησιμοποιηθεί αρκετές φορές στο παρελθόν. Μάλιστα στην ιστοσελίδα του Matthias Wandel υπάρχει και ένας αναλυτικός οδηγός για να υπολογίσετε σωστά την γωνία του ξύλου και το ύψος και την κλίση του δίσκου για να φτιάξετε την κοιλότητα που θέλετε.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣταματήστε το κρυφό cryptomining από τις ιστοσελίδες με ένα δωρεάν πρόσθετο για τον browser
Επόμενο άρθροΊσως ο καλύτερος ξύλινος σφιγκτήρας που μπορείτε να φτιάξετε
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια