Μέχρι σήμερα όταν άκουγε κάποιος φίλτρο για φωτογραφίες, πήγαινε το μυαλό του στα ψηφιακά φίλτρα που έχουν εφαρμογές επεξεργασίας εικόνων όπως το Photoshop ή τα οπτικά φίλτρα των ψηφιακών μηχανών. Όμως, δύο Βρετανοί δημιουργοί, Ο Michael Farrell και o Cliff Haynes δημιούργησαν ένα τελείως διαφορετικό οπτικό pixel φίλτρο (φίλτρο που θυμίζει εικόνες pixel ή dotmatrix), με δεκάδες χιλιάδες πλαστικά καλαμάκια.

Φωτογραφικό φίλτρο pixel από πλαστικά καλαμάκιαΤο μόνο που χρειάστηκε να κάνουν, ήταν να δημιουργήσουν ένα ξύλινο τελάρο, στο οποίο τοποθέτησαν εντελώς παράλληλα, περίπου 23.000 πλαστικά καλαμάκια. Έπειτα πειραματίστηκαν για αρκετά χρόνια βγάζοντας πάρα πολλές φωτογραφίες, τις οποίες συγκέντρωσαν σε μία μεγάλη συλλογή που έγινε σκληρόδετο βιβλίο.

Φωτογραφικό φίλτρο pixel από πλαστικά καλαμάκια

Μπορείτε να δείτε στην παρακάτω συλλογή, μερικές μόνο από τις πολύ ενδιαφέρουσες φωτογραφίες αυτού του βιβλίου. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για αυτό το project ή για το που μπορείτε να αγοράσετε το βιβλίο, μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη σελίδα του project, πατώντας εδώ.

 

Αν θέλετε να συμμετέχετε στις συζητήσεις χωρίς να χρησιμοποιήσετε λογαριασμό του disqus ή κοινωνικών δικτύων, μπορείτε να επιλέξετε να σχολιάσετε ανώνυμα ως επισκέπτης. Απλώς συμπληρώστε ένα οποιοδήποτε όνομα και ένα αληθοφανές email (πχ denexo@mail.gr) και επιλέξτε το κουτάκι «Θα προτιμούσα να σχολιάσω ως επισκέπτης».
Τα ανώνυμα σχόλια και όσα περιέχουν links, απαιτούν επαλήθευση από κάποιον διαχειριστή πριν δημοσιευθούν. Για περισσότερα σχετικά με την πολιτική σχολιασμού της ιστοσελίδας, μπορείτε να διαβάσετε εδώ.