Μέχρι σήμερα όταν άκουγε κάποιος φίλτρο για φωτογραφίες, πήγαινε το μυαλό του στα ψηφιακά φίλτρα που έχουν εφαρμογές επεξεργασίας εικόνων όπως το Photoshop ή τα οπτικά φίλτρα των ψηφιακών μηχανών. Όμως, δύο Βρετανοί δημιουργοί, Ο Michael Farrell και o Cliff Haynes δημιούργησαν ένα τελείως διαφορετικό οπτικό pixel φίλτρο (φίλτρο που θυμίζει εικόνες pixel ή dotmatrix), με δεκάδες χιλιάδες πλαστικά καλαμάκια.

Φωτογραφικό φίλτρο pixel από πλαστικά καλαμάκιαΤο μόνο που χρειάστηκε να κάνουν, ήταν να δημιουργήσουν ένα ξύλινο τελάρο, στο οποίο τοποθέτησαν εντελώς παράλληλα, περίπου 23.000 πλαστικά καλαμάκια. Έπειτα πειραματίστηκαν για αρκετά χρόνια βγάζοντας πάρα πολλές φωτογραφίες, τις οποίες συγκέντρωσαν σε μία μεγάλη συλλογή που έγινε σκληρόδετο βιβλίο.

Φωτογραφικό φίλτρο pixel από πλαστικά καλαμάκια

Μπορείτε να δείτε στην παρακάτω συλλογή, μερικές μόνο από τις πολύ ενδιαφέρουσες φωτογραφίες αυτού του βιβλίου. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για αυτό το project ή για το που μπορείτε να αγοράσετε το βιβλίο, μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη σελίδα του project, πατώντας εδώ.

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροReview : Παλμικό οξύμετρο δακτύλου OEM με OLED οθόνη
Επόμενο άρθροΌλοι οι κωδικοί σφάλματος για τα ηλεκτρονικά πλυντήρια ρούχων
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια