Ο καλύτερος τρόπος για να έχουμε μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους σε μικρά δωμάτια και διαμερίσματα, είναι να εκμεταλευθούμε τις κάθετες επιφάνειες. Το κρεβάτι, ειδικά αν είναι διπλό, καταλαμβάνει μεγάλο μέρος ενός δωματίου, και αν στα περισσότερα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο χώρος κάτω από το στρώμα σαν αποθηκευτικός, συνήθως είναι πολύ μικρός και δεν είναι τόσο βολικός. Έτσι μία καλή ιδέα είναι να αγοράσουμε ή και να φτιάξουμε μόνοι μας ένα υπερυψωμένο κρεβάτι με μεγάλο αποθηκευτικό χώρο.

DIY υπερυψωμένο κρεβάτι με μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους
Οι διαστάσεις στο σχεδιάγραμμα είναι σε ίντσες. 1 ίντσα ισούται με περίπου 2.5 εκατοστά.

Στην αγορά κυκλοφορούν αρκετά καλαίσθητα και πρακτικά υπερυψωμένα κρεβάτια. Μπορείτε όμως να φτιάξετε και ένα μόνοι σας. Το κύριο πλεονέκτημα δεν είναι το μικρότερο κόστος, αλλά ότι έτσι μπορεί να ταιριάζει απόλυτα στο χώρο και τις ανάγκες σας. Το πόσο απλή μπορεί να είναι μία τέτοια κατασκευή, παρουσιάζεται σε ένα βίντεο στο Youtube από τον Chris Heider.

DIY υπερυψωμένο κρεβάτι με μεγάλους αποθηκευτικούς χώρουςO ίδιος χρησιμοποίησε για βάση αρκετά έτοιμα ντουλάπια μελαμίνης για την κουζίνα από το Ikea. Με αυτά δημιούργησε ένα Γ στην άκρη του δωματίου. Στο πίσω μέρος των ντουλαπιών αλλά και στους αντιδιαμετρικούς τοίχους, βίδωσε ξύλινα δοκάρια 25χ100χιλ. στα οποία πάνω πάτησαν οι σανίδες του κρεβατιού. 

DIY υπερυψωμένο κρεβάτι με μεγάλους αποθηκευτικούς χώρουςΓια να μην γλιστράει, στις πάνω επιφάνειες τις μελαμίνης, έβαλε μοκέτα (για τα σκαλοπάτια) και ένα κομμάτι επένδυσης για το πλάι. Όλα τα ντουλάπια μελαμίνης έχουν πλάτη και θέσεις για ράφια, εκτός από ένα, το οποίο χρησιμοποιείται για είσοδος στον κρυφό χώρο κάτω από το κρεβάτι.

Αυτός ο κρυφός χώρος είναι ο λόγος που πρέπει να φτιάξετε ένα τέτοιο υπερυψωμένο κρεβάτι, αν έχετε το χώρο. Ο όγκος που έχει, είναι μεγαλύτερος από τα περισσότερα οικιακά πατάρια και είναι πιο εύκολα προσβάσιμος. Φυσικά είναι και πιο εύκολα προσβάσιμος σε έντομα και ζωύφια, αλλά μικρό το κακό για ένα τέτοιο μεγάλο όφελος. 

Το ύψος του υπερυψωμένου κρεβατιού, είναι τέτοιο ώστε και να υπάρχει ικανός αποθηκευτικός χώρος από κάτω, αλλά ταυτόχρονα να μην είναι και επικίνδυνο λόγω ύψους. Θεωρητικά κάποιο  νεαρό άτομο, μπορεί να ανέβει και να κατέβει, χωρίς να χρησιμοποιήσει καν τα σκαλοπάτια.

DIY υπερυψωμένο κρεβάτι με μεγάλους αποθηκευτικούς χώρουςΟ ίδιος τοποθέτησε και μία λάμπα για να έχει φωτισμό ο αποθηκευτικός χώρος, αλλά και μία κρυφή μπαλαντέζα για τα φωτιστικά που βρίσκονται από πάνω. Εκτός από τον χώρο κάτω από το κρεβάτι, και τα ντουλάπια, προσφέρουν αρκετό χώρο για να βάλετε όλα τα ρούχα σας, και άλλα χρήσιμα αντικείμενα που θέλετε να έχετε εύκολη πρόσβαση.

Το πιο σημαντικό ίσως είναι ότι το κόστος για αυτό το υπερυψωμένο κρεβάτι, είναι σχετικά μικρό. Αν και ο ίδιος χρησιμοποίησε έτοιμα ντουλάπια από το ΙΚΕΑ, τα οποία είναι σχετικά φτηνά, μπορεί κάποιος να τα φτιάξει και μόνος του από 16αρα (ή ίσως καλύτερα λίγο πιο μεγάλη) λευκή μελαμίνη. Το κόστος της μελαμίνης για αυτά τα ντουλάπια, πρέπει να είναι μικρότερο από 80-100 ευρώ. Ενώ και η ξυλεία που χρησιμοποιήθηκε είναι φτηνή μαλακή ξυλεία πεύκου. Λίγα περισσότερα για κατασκευές με μελαμίνη, μπορείτε να διαβάσετε σε αυτό το άρθρο μας για φτηνά φοιτητικά έπιπλα

DIY υπερυψωμένο κρεβάτι με μεγάλους αποθηκευτικούς χώρουςΌσο για τα εργαλεία που είναι απαραίτητα, όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο, το μόνο που χρειάστηκε ήταν ένα δραπανοκατσάβιδο μερικές βίδες και λίγες γωνιές.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροXiaomi Yeelight, μία οικονομική smart λάμπα (RGBW) με πάρα πολλές δυνατότητες
Επόμενο άρθροΠως θα κάνετε τις μπαταρίες επαναφορτιζόμενων εργαλείων να κρατήσουν περισσότερο
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια