Το VIU είναι ένα αρκετά γνωστό studio σχεδίασης και design με έδρα την Σεούλ της Νότιας Κορέας. Πρόσφατα κυκλοφόρησε μία πρωτότυπη συλλογή με πολυγωνικά έργα τέχνης από χαρτί. Η συλλογή αυτή ονομάζεται Papa Collections και είναι DIY. Δηλαδή το κάθε κομμάτι έρχεται σε απλές προ-τσακισμένες επίπεδες κόλλες χαρτιού, τις οποίες θα πρέπει να συνθέσει στο τελικό σχήμα, ο ίδιος ο αγοραστής.

Στην συλλογή υπάρχουν ήδη αρκετά διαφορετικά σχέδια, όλα εκ των οποίων έχουν την μορφή κάποιου ζώου. Έτσι μπορεί να πει κάποιος, ότι είναι μία οικολογική και πιο μοντέρνα απάντηση στα γνωστά ταριχευμένα θηράματα που κρέμονται -ακόμα και σήμερα- από τους τοίχους.

Όπως ήδη είπαμε, πρόκειται για DIY έργα που θα πρέπει να φτιάξει ο καθένας μόνος του, αφού έρχονται σε flatpack συσκευασία που δεν ξεπερνάει το μέγεθος ενός βιβλίου. Αυτό ήταν σίγουρα απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνουν διαθέσιμα στο ευρύ κοινό, καθώς σε κάθε άλλη περίπτωση το κόστος των μεταφορικών θα ήταν απαγορευτικό.

Η συλλογή με τα πολυγωνικά έργα τέχνης, προσφέρεται μέσω του Αμερικάνικου Amazon με κόστος περίπου 50-60$ για κάθε κομμάτι. Δυστυχώς -μέχρι αυτή τη στιγμή- δεν φαίνεται να υπάρχει δυνατότητα αποστολής απευθείας στην Ελλάδα.

 

Αν θέλετε να συμμετέχετε στις συζητήσεις χωρίς να χρησιμοποιήσετε λογαριασμό του disqus ή κοινωνικών δικτύων, μπορείτε να επιλέξετε να σχολιάσετε ανώνυμα ως επισκέπτης. Απλώς συμπληρώστε ένα οποιοδήποτε όνομα και ένα αληθοφανές email (πχ denexo@mail.gr) και επιλέξτε το κουτάκι «Θα προτιμούσα να σχολιάσω ως επισκέπτης».
Τα ανώνυμα σχόλια και όσα περιέχουν links, απαιτούν επαλήθευση από κάποιον διαχειριστή πριν δημοσιευθούν. Για περισσότερα σχετικά με την πολιτική σχολιασμού της ιστοσελίδας, μπορείτε να διαβάσετε εδώ.