Στην αγορά εδώ και χρόνια κυκλοφορούν διάφορα οικονομικά κιτς, με τα οποία μπορεί κάποιος να φτιάξει μπύρα σχετικά οικονομικά, αλλά συνήθως η ποιότητα δεν μπορούσε να συγκριθεί με τις καλές εμπορικές, ούτε μπορούσε να γίνει σε μεγάλες ποσότητες. Όμως, η BrewPi, μια μικρή εταιρία με έδρα την Ολλανδία, προσφέρει όλα τα απαραίτητα ώστε να μπορέσετε να φτιάξετε την δική σας μπύρα από το μηδέν, με πρότυπα και εξοπλισμό που θυμίζουν επαγγελματικές προδιαγραφές, χωρίς όμως να χρειαστεί να δαπανηθούν αρκετές χιλιάδες ευρώ.

Η Ολλανδία εκτός από τους ανεμόμυλους και τις τουλίπες, φημίζεται και για την καλή μπύρα που παράγει. Πέρα από τις πολύ γνωστές Heineken και Amstel, παράγει και αρκετές ακόμα στις δεκάδες μικρές ή μεγάλες ζυθοποιίες της, οπότε, μάλλον, είναι η πιο κατάλληλη χώρα, για να διδάξει και στους υπόλοιπους πως να φτιάχνουν καλή μπύρα μόνοι τους. 

εξαρτήματα για DIY μπύρα
Μερικά μόνο από τα εξαρτήματα στον κατάλογο του brewpi

Αυτό που κάνει λίγο το σύστημα της BrewPi να ξεχωρίζει είναι ότι μέσω της ιστοσελίδας του, σας προσφέρει τα πάντα. Από τα εξαρτήματα που θα χρειαστείτε, μέχρι το λογισμικό που θα τα ελέγχει αλλά και πολύτιμους DIY οδηγούς για να προσαρμόσετε κάποιες κοινές συσκευές (πχ οικιακό ψυγείο).

Φτιάξτε την δική σας μπύρα με raspberryΤο ηλεκτρονικό σύστημα, το οποίο μπορείτε να αγοράσετε μέσω της σελίδα του BrewPi, αποτελείται κυρίως από ένα raspberry για έλεγχο του σέρβερ και μία προσαρμοσμένη πλακέτα με οθόνη και το Spark για απόλυτο έλεγχο της θερμοκρασίας.

Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι για να δημιουργήσετε ένα πλήρες σύστημα από το μηδέν το οποίο θα φτιάχνει την δική σας μπύρα, θα χρειαστείτε πιθανώς πάνω από 1000 ευρώ, καθώς τα περισσότερα από αυτά είναι ανοξείδωτα και κοστίζουν αρκετά. Βέβαια για να σας βγει λίγο πιο οικονομικά, μπορείτε να αγοράσετε μερικά από αυτά από τοπικά καταστήματα στην Ελλάδα (ειδικά τα ανοξείδωτα υδραυλικά μέρη, θα τα βρείτε σίγουρα φτηνότερα στην Ελλάδα) ή από Κίνα (πχ το Raspberry και μερικά κομμάτια από τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό μπορείτε να τα βρείτε και από το GearBest, σε αρκετά χαμηλότερη τιμή).

Οπότε προορίζεται μόνο για τους πραγματικούς λάτρεις της μπύρας, ή αυτούς που θέλουν να παράξουν την δική τους μικρή γραμμή παραγωγής για εμπορικό σκοπό. Επειδή πρόκειται για εταιρία με έδρα την Ολλανδία, δηλαδή χώρα της Ε.Ε., μπορείτε να δικαιολογήσετε τα έξοδα της αγοράς και τον ΦΠΑ και στην επιχείρησή σας, αρκεί να έχετε ανοίξει ενδοκοινοτικές συναλλαγές στον κωδικό της εφορίας.

Φτιάξτε την δική σας μπύραΌπως είπαμε, υπάρχουν αρκετοί οδηγοί αλλά και κοινότητα που το υποστηρίζει, οπότε ακόμα και αν είστε εντελώς αρχάριος, μπορείτε να καταφέρετε να φτιάξετε την δική σας μπύρα. Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στην επίσημη σελίδα της BrewPi.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΈνας αυτόματος κομποστοποιητής για την κουζίνα σας
Επόμενο άρθρο8 οικονομικά gadget και παιχνίδια με θέμα το Star Wars
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια