Το πολύ καλό Κυπριακό κανάλι του Youtube, Make It Extreme, ήταν αυτό που έκανε μόδα τις πατέντες με τον γωνιακό τροχό, μέσα από μία σειρά από πολύ επιτυχημένα βίντεο που ανέβασε με το τίτλο Angle Grider Hacks. Από τότε άρχισαν να ξεπηδούν αρκετά παρόμοια βίντεο και άρθρα από διάφορους άλλους χρήστες. Ένα τέτοιο, είναι και αυτό από τον Cosmas Bauer, ο οποίος μεταμορφώνει ένα γωνιακό τροχό, σε ένα ταινιολειαντήρα τύπου λίμα.

ταινιολειαντηρας τύπου λίμα από την black n decker
ταινιολειαντηρας τύπου λίμα από την black n decker

Ο συγκεκριμένος τύπος ταινιολειαντήρα, δεν είναι και πολύ διαδεδομένος, Μέχρι τώρα τον έχουν λανσάρει ελάχιστες εταιρίες, και για να λέμε και την αλήθεια, δεν είναι και το πιο χρήσιμο εργαλείο του κόσμου.

Βέβαια σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να φανεί αρκετά πρακτικός, αλλά αν δεν πρόκειται να το χρησιμοποιεί συχνά, ίσως δεν αξίζει να ξοδέψει κάποιος τόσα χρήματα για να το αγοράσει,

γωνιακός τροχός μετατρέπεται σε ταινιολειαντήρα τύπου λίμαΌμως, αν μπορείτε να το έχετε προσθέτοντας απλώς ένα εξάρτημα στο γωνιακό τροχό, τότε ίσως αλλάζει το θέμα. Ειδικά αν αυτό το εξάρτημα μπορείτε να το φτιάξετε μόνοι σας από σχετικά απλά υλικά, με ελάχιστο κόστος.

γωνιακός τροχός μετατρέπεται σε ταινιολειαντήρα τύπου λίμαΤα εργαλεία που χρησιμοποίησε Ο Cosmas Bauer για αυτή την κατασκευή του εξαρτήματος που μετατρέπει τον γωνιακό τροχό σε ταινιολειαντήρα τύπου λίμα, ήταν -φυσικά- ένας γωνιακός τροχός, ένα κάθετο τρυπάνι, μία ηλεκτροκόλληση ηλεκτροδίου και ένα σιδεροπρίονο. Εργαλεία δηλαδή, που (πρέπει να) υπάρχουν σε κάθε μικρό ερασιτεχνικό εργαστήρι.

Δείτε αναλυτικά την διαδικασία κατασκευής, αλλά και πόσο καλά φαίνεται να δουλεύει στο παρακάτω βίντεο από το κανάλι του στο youtube. 

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι το βίντεο αυτό υπάρχει και σε μεγαλύτερη διάρκεια, η οποία διαθέτει και σπικάζ, αλλά αυτή η μικρότερη «μουγκή» έκδοση, είναι σίγουρα καλύτερη.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΜοντέρνα φορητά ηχεία μέσα σε κορμούς δέντρων
Επόμενο άρθροReview: Xiaomi Mi USB Wifi Repeater 2, βελτιώστε το εύρος του WiFi με μόνο 10 ευρώ
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια